Haberler

Spk'dan Cem Uzan İçin Suç Duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu, Telsim'in Sermaye Artırımına İştirak Etmediği Ve Hisse Senedi Satışıyla Örtülü Kazanç Elde Edilmesi Nedeniyle Cem Uzan'ın Da Aralarında Bulunduğu Dönemin Çeaş Yönetim Kurulu Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunmaya Karar Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Çukurova Elektrik'in Telsim'in sermaye artırımına iştirak ettirilmediği ve hisse senedi satışıyla örtülü kazanç aktarımı yapılmasına yol açtıkları gerekçesiyle Cem Uzan'ın da aralarında bulunduğu dönemin yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2000 yılında Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) nezdinde yapılan denetim sonucuyla ilgili olarak 4 Ekim 2000, 7 Haziran 2001 tarihlerinde aldığı kararlara istinaden, Çukurova Elektrik tarafından Telsim'in sermaye arttırımına iştirak edilmemesi ve doğrudan Telsim hissesi satılmasıyla Uzan Grubu şirketlerine örtülü kazanç aktarımı yapılması konularının 12 Aralık 2005 tarihli mahkeme kararıyla esas alınan bilirkişi raporu sonucuna göre yeniden değerlendirdi.

SPK yapılan değerlendirme sonucunda, ÇEAŞ'ın Telsim'in sermaye artırımına iştirak etmemesiyle ilgili olarak, şirket yönetim kurulu üyeleri Cem Uzan, Atilla Gül, Ethem Alev ve Tacettin Pak hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

ÇEAŞ'ın 26 Ocak 1999 tarihinde Yapı ve Ticaret'e satışını yaptığı 52 bin 155 adet Telsim hisse senedi işlemiyle ilgili olarak da SPK, dönemin şirket Yönetim Kurulu Başkanvekili Fikri Akyüz, üyeler Sedat Hayran, Tacettin Pak, Seyfettin Kaya ve Metin Öner hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title