Haberler

SPK'dan Çeaş ve Kepez'e Ceza

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aralarında Kemal Uzan'ın Kardeşi Yavuz Uzan'ın da Bulunduğu Çukurova Elektrik (Çeaş) ve Kepez Elektrik (Kepez) Yönetim Kurulu Üyelerine, İzinsiz Hisse Senedi Değişimi ve Türkiye Aleyhine Tahkim Davası Açan Libananco'nun Kendileriyle Bir İlgisi Olup Olmadığına İlişkin Özel Durum Açıklaması Yapmamaları Nedeniyle Toplam 550 Bin YTL Para Cezası Uygulanmasına Karar Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), aralarında Kemal Uzan'ın kardeşi Yavuz Uzan’ın da bulunduğu Çukurova Elektrik (ÇEAŞ) ve Kepez Elektrik (Kepez) yönetim kurulu üyelerine, izinsiz hisse senedi değişimi ve Türkiye aleyhine tahkim davası açan Libananco’nun kendileriyle bir ilgisi olup olmadığına ilişkin özel durum açıklaması yapmamaları nedeniyle toplam 550 bin YTL para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK, 28 Eylül 2006 tarihli kararı çerçevesinde ÇEAŞ ve Kepez’in yönetim kurulu üyelerinden istenilen savunmaları değerlendirdi. H. Onur Akyüz ile ilgili değerlendirme sonucunda; hisse senedi değiştirme işleminin durdurulması gerektiği SPK tarafından çeşitli defalar bildirilmiş olmasına rağmen, bu işlemin durdurulmayarak söz konusu yazıların ve ilgili Kurul kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle yaptırım uygulanması kararı alındı.

Kurulca onaylanmamış hisse senetlerinin bastırılıp eskileri ile değiştirilmesi, ÇEAŞ ve Kepez’in yönetim kurullarına üye seçiminin özel durum açıklamasıyla kamuya açıklanmak üzere SPK’ya bildirilmemiş olması nedeniyle para cezası uygulanması kararlaştırıldı. ÇEAŞ’ın Adana Ticaret Siciline tescil edilmiş ve Kepez’in Antalya Ticaret Siciline tescil edilmemiş olmasına rağmen hisse senedi değiştirme işlemine ilişkin ilanda yönetim kurulu üyesi unvanını kullanan H. Onur AKYÜZ hakkında her bir şirket ve her bir fiil için, fiilin işlendiği 2005 yılı için belirlenen azami tutar olan, 50 biner YTL olmak üzere toplam 300 bin YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

LIBANANCO’NUN ÇEAŞ-KEPEZ İLE ORTAKLIĞI TARTIŞMASI

19 Kasım 2005 tarihinde Libananco’nun ÇEAŞ’a ortak olduğuna ilişkin basında çıkan haberlerin doğru ve/veya yeterli olup olmadığı konusunda özel durum açıklamasında bulunulmaması nedeniyle, ÇEAŞ görevli ve sorumlu yönetim kurulu

üyesi Selahattin Bal hakkında, daha önce iki kez idari para cezası verildiği de dikkate alınarak, 2005 yılı için üst sınır olan 50 bin YTL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Aynı dönemde Libananco’nun Kepez’e ortak olduğuna ilişkin basında çıkan haberlerin doğru ve/veya yeterli olup olmadığı konusunda özel durum açıklamasında bulunulmaması nedeniyle, Kepez yönetim kurulu üyeleri Yavuz Uzan, Muhammet Arıcı, Mustafa Akar ve Kayhan Anaral hakkında, daha önce ilgililere idari para cezası verildiği de dikkate alınarak, ayrı ayrı 2005 yılı için üst sınır olan 50 bin YTL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title