Haberler

SPK'dan Boyasan Hissesi Spekülatörlerine Suç Duyurusu

Sermaye Piyasası Kurul'u, Daha Önce Defalarca İşlem Yapma Yasağı Getirdiği Mechur Çolak, Ahmet Özgür ve Mehmet Tahir Görpeoğlu Hakkında, Boyasan Hisselerinde Yapay Fiyat ve Piyasa Oluşturmaları Nedeniyle Suç Duyurusunda Bulunacak.

Sermaye Piyasası Kurul'u (SPK), daha önce defalarca işlem yapma yasağı getirdiği Mechur Çolak, Ahmet Özgür ve Mehmet Tahir Görpeoğlu hakkında, Boyasan hisselerinde yapay fiyat ve piyasa oluşturmaları nedeniyle suç duyurusunda bulunacak.

Kurul, Boyasan Tekstil Sanayi ve Ticaret hisse senedinde 9 Şubat-30 Mart 2006 döneminde görülen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerini inceledi. İnceleme sonucunda Kurul, Boyasan hisse senedinde söz konusu dönemde Meltem Ören, Hasan Ütebay, Rüştü Çalışkan, Burhan Kahraman, Bilgin Gökçeoğlu, Sinan İyik, Mehmet Savaşoğlu, Hikmet Ebicinoğlu, Cemil Çelik ve Abdurrahman Uyaran hesaplarının kullanılarak yapay fiyat ve piyasa oluşturulduğunu saptadı.

Bu hesaplarda işlem gerçekleştiren, Mechur Çolak, Ahmet Özgür ve Mehmet Tahir Görpeoğlu hakkında Kurul, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK Mechur Çolak'a daha önce 32 kez, Ahmet Özgür'e 16 kez ve Mehmet Tahir Görpeoğlu'na 8 kez getirdiği borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağını tekrarladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title