Haberler

SPK'dan Beşiktaş'a Ceza

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.ş'ye, Vincente Del Bosque Ödemesine Karşılık Ayrılmaması ve Kararın Kesinleşmesine Rağmen Özel Durum Açıklamalarında Hukuki Sürecin Devam Ettiğine İlişkin İfadeler Kullanılması Nedeniyle Toplam 23 Bin 672 Lira İdari Para Cezası Verilmesine Karar Verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye, Vincente del Bosque ödemesine karşılık ayrılmaması ve kararın kesinleşmesine rağmen özel durum açıklamalarında hukuki sürecin devam ettiğine ilişkin ifadeler kullanılması nedeniyle toplam 23 bin 672 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) haftalık bülteninde yer alan kararlarına göre, Kurul, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 9 Şubat 2007 tarihinde Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (şirket) Vincente Del Bosque ve yardımcılarına 7 milyon 961 bin 767 avro ödenmesine karar vermesinin ardından, temyiz mercii olan İsviçre Federal Mahkemesi'nin 13 Temmuz 2007 tarihli kararı ile şirket açısından yeni bir yükümlülük doğmuş olmasına rağmen, şirketin 13 Temmuz 2007 tarihinden sonra yayımlanmış olan 31 Ağustos 2007 ve 30 Kasım 2007 tarihli finansal tablolarında söz konusu yükümlülüğe ilişkin olarak karşılık ayrılmaması nedeniyle, şirket hakkında 2007 yılı için yasal alt sınır olan 11 bin 836 lira idari ceza uygulanmasını kararlaştırdı.

SPK, şirketin temyiz başvurusunun İsviçre Federal Mahkemesi'nce reddedilmesi ile birlikte CAS tarafından verilen kararın, kesinleşmiş olmasına rağmen, şirket tarafından yapılan özel durum açıklamalarında hukuki sürecin devam ettiğine ilişkin ifadelerin kullanılması nedeniyle de ayrıca yasal alt sınır olan 11 bin 836 liralık idari para ceza uygulanmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title