Haberler

Spina Bifida Hastası Evlattan "Fedakar Baba"Ya Teşekkür

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde "Spina Bifida" (ayrık veya açık omurga) hastası 15 yaşındaki Sezer Yaşar, eğitim için işinden ayrılıp okulunda hizmetli olarak 4 yıl görev yapan babası Ayhan Yaşar'ın fedakarlıklarıyla gurur duyuyor.

İBRAHİM AKTAŞ - Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde "Spina Bifida" (ayrık veya açık omurga) hastası 15 yaşındaki Sezer Yaşar, eğitim için işinden ayrılıp okulunda hizmetli olarak 4 yıl görev yapan babası Ayhan Yaşar'ın fedakarlıklarıyla gurur duyuyor.

Sezer Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kendisini okutabilmesi için mesleğini bıraktığını anımsattı.

Babasının okuduğu okulda çalışmaması durumunda eğitimin de aksaklıkların meydana geleceğini ifade eden Sezer, "Babam okulumda çalıştığı sürece eğitimimde pozitif anlamda katkı sağladı." diye konuştu.

Sezer, medyada yer alan haberlerin ardından toplumdan ve yetkililerden gördüğü ilginin kendisini son derece memnun ettiğini dile getirerek, program sunucusu Zahide Yetiş'in kendisine verdiği akülü araba ile hayatının biraz daha kolaylaşacağını söyledi.

Sezer Yaşar, "Haberim çıktıktan sonra insanların bu haberi atlamaması güzel bir şey. Babam benim için bu kadar şey yapıyor, hiç usanmıyor, çok harika bir şey. Babamın benim için bu kadar uğraşması fedakarca." ifadesini kullandı.

Kandıra ilçesinde eğitim gördüğü okulda engelli oğlunun okulunda hademelik yapmasıyla gündeme gelen Ayhan Yaşar da duygusal anlamda çocuğunun engeli olmasından dolayı çok farklı duygular yaşadığını anlattı.

Oğlu Sezer'in eğitim hayatının 8 yılında müdür ve öğretmenlerinin de desteğiyle başarılı bir süreç geçirdiğine değinen Yaşar, "Öğretmenlerimiz 'Oğlun başarılı.' dediğinde ben de mutlu oluyorum. Benim için Sezer'in hayatımda ayrı bir yeri var. Geleceği ile ilgili bundan sonra lise ve üniversite hayatı var, Allah izin verirse çocuğumu götürebileceğim yere kadar gidecek. Yeter ki Sezer 'Okuyacağım.' desin. Biz sonuna kadar onu okutacağız." şeklinde konuştu.

"Eğitiminde hiçbir zaman onu geri bırakmadım"

Yaşar, basında ailesi ile ilgili haberler çıktıktan sonra kentteki yetkililerin de kendilerine destek verdiğine değinerek, "Sezer'i daha önce kimse bilmiyordu, haber yapıldıktan sonra herkes tanıdı. Herkese desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu evimize gelerek Sezer'in karnesini verdi. Hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

Bu yılki "Babalar Günü"nün kendisi açısından biraz daha farklı olduğunu ifade eden Yaşar, şunları konuştu:

"Ben çocuğumun eğitiminde hiçbir zaman onu geri bırakmadım. Tüm babalara şunu tavsiye ediyorum; evlatlarını sakın eğitiminden ve sosyal yaşamından geri bırakmasınlar. Evlatlarına sahip çıksınlar. Ben çocuğumu evde hapis edemem, dört duvar arasında kaldığı zaman psikolojik olarak çökecek, onun okula gitmesi bizim için de büyük bir mutluluk oluyor. Mesleğimi bıraktım, onu okula götürüp getirdim. Onu mutlu edebiliyorsam benim için en güzel duygu."

Kaynak: AA / Güncel

Zahide Yetiş Kandıra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title