Haberler

Spd, Münihli Müslümanları Bavyera Parlamentosu?nda Buluşturdu

Spd, Münihli Müslümanları Bavyera Parlamentosu'nda buluşturdu Bavyera Eyalet Parlamentosu SPD (Alman Sosyal Demokrat Parti) Grubu Müslüman Dernek temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

Spd, Münihli Müslümanları Bavyera Parlamentosu'nda buluşturdu

Bavyera Eyalet Parlamentosu SPD (Alman Sosyal Demokrat Parti) Grubu Müslüman Dernek temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

Bavyera Parlamentosunda (SPD) Grubu Başkanı Markus Rinderspacher, SPD Uyum Politikası Sözcüsü ve Bavyera Parlementosu'ndaki ilk göçmen kökenli milletvekili Arif Taşdelen, Dinlerarası politika sözcüsü Diana Stachowitz, aşırı sağla mücadele sözcüsü Florian Ritter, Müslüman Dernek temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi. Yuvarlak masa toplantısında son haftalarda Fransa'daki terör saldırıları ve İslam karşıtı '?Pegida?' gösterilerinin olumsuz etkileri masaya yatırılırken, Almanya'daki Müslümanların toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğu kararlılıkla vurgulandı.

Parlamentodaki yuvarlak masa toplantısına kente yaşayan Tük Müslümanlar temsilen DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Aykan İnan, Münih İslam Konseyi (MFİ) Başkanı Benjamin İdriz, Bavyera Türk Toplumu Sözcüsü Vural Ünlü, Türk-Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkanı Cihan Sendan ve Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu'nun (HDF) Genel Başkanı Necip Şahin katıldılar.

SPD Parlamento Grup Başkanı Rinderspacher, partisinin 2009 yılında başlattığı Ramazan iftar davetleriyle Müslüman toplumla geliştirdikleri iyi ilişkilerin ilki bugün düzenlenen yuvarlak masa toplantılarının parlamento ve hükümet düzeyinde partiler üstü şekliyle sürekliliğini arzu ettiklerini belirtti.

SPD Grubunun Uyum politikaları sözcüsü ve Bavyera Parlamentosundaki tek Türk kökenli Milletvekili Arif Taşdelen

'yaşanan ve Müslüman dernekleri cevap vermeye zorlayan son terör olaylarının, üçte ikisinin Müslümanlarla teması olmayan Almanlara anlayış içinde yakınlaşıp anlatılması gerektiğini vurguladı. Taşdelen kendisinin ve partisinin inisiyatifi ile hazırlanmakta olan "Uyum Yasasında" kefenle defin olanağı, okullarda İslam dersinin müfredata alınması gibi konuları dışında Müslümanlarla yuvarlak masa toplantısı gibi etkinliklerle, Müslüman derneklerin sorun ve dileklerini dinleyerek birlikte ülke geleceğini kurabiliriz' dedi.

Münih İslam Konseyi (MFİ) Başkanı Benjamin İdriz ise SPD'nin Müslümanlarla diyaloğa açık olduğunu vurgularken 'SPD Müslümanlarla ilgili konuları onlarla birlikte diyalog kurarak konuşma taraftarı. Biz de burada Müslüman olarak Bavyera ile özleştiğimizi ve parlamentoda bir yerimiz olduğunu göstermek için bu yuvarlak masa toplantısına katıldık' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title