Haberler

Sp, Seçim Startını Gebze Mitingiyle Verdi

Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Yaptığı Mitingle Seçim Startını Veren Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Seçimi Kazanmak ve Adil Bir Düzen Getirmek İçin Gece Gündüz Çalıştıklarını Söyledi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaptığı mitingle seçim startını veren Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, seçimi kazanmak ve adil bir düzen getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

SP, ilk mitingini bugün Gebze'de yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve aşırı sıcak yüzünden ancak saat 18.30'da başlayan mitinge SP Genel Başkanı Recai Kutan, yasaklı olduğu için milletvekili adayı olamayan Milli Görüş hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile birlikte katıldı. Kutan ve Erbakan, miting alanına bindikleri bir araçla mehter takımının çaldığı "Fetih Marşı" ile görkemli bir şekilde girdi. Görkemli girişin ardından Erbakan, korumalarının yardımıyla platforma çıkarak yerine

oturdu. Konuşmalardan önce, aralarında Adalet eski bakanı Şevket Kazan ile Kocaeli eski milletvekili Mehmet Batuk'un da bulunduğu SP'nin Kocaeli milletvekili adayları, partililere tek tek tanıtıldı.

Milletvekili adaylarının konuşmasının ardından söz alan SP Genel Başkanı Recai Kutan, bazı siyasi partilerde yaşanan geçişleri eleştirerek, "Partilerin aday listelerini görünce, ciddi anlamda şaşırdık. Yıllardan beri kendini sağcı olarak gösteren partiler, en solcu adayları aldılar getirdiler, listelerinin en başına yerleştirdiler. Bunu biz anlayamadık. Bir gün de nasıl bir insan yön değiştirir?" dedi. Konuşması sık sık "Başbakan Kutan" sloganlarıyla kesilen Kutan, AK Parti ve CHP'nin birbirinden bir

farkı olmadığını ve 22 Temmuz seçimlerinde kendilerinin seçimi kazanacaklarını öne sürdü. Kutan, Milli Görüşçüler'in seçimi kazanmak ve adil bir düzen için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Partisinden milletvekili adayı olamayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ise, nükteli konuşmasıyla partilileri coşturdu. 'Mücahit Erbakan' nidaları eşliğinde oturduğu yerden konuşma yapan Erbakan, seçimlere tam 1 ay kala Sultan Fatih'in karargahı olan Gebze'ye geldiğini vurgulayarak, "22 Temmuz seçimleri, diğer seçimlere benzemez. Tarihi açıdan önemli olan bir seçimdir. 'SP'nin mitingleri, neden Gebze'den başlıyor?' diye bana soruyorlar. Burası Sultan Fatih'in karargahı, burası imanlı insanların yeri ve burası

Milli Görüş'ün kalesi. Burada başlamamızın sebebi, bunlar ve Sultan Fatih'in büyük fetihlerini hangi noktada bıraktıysa, onun bayrağını almak ve fetihle yeni dünya kuracak şekilde, en büyük burca bu bayrağı dikmek için buraya geldik" diye konuştu.

Erbakan, uzun konuşmasının ardından Kocaeli milletvekili adayları için vatandaşlardan oy istedi.

(KA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title