Haberler

Sp'nin Balıkesir Mitingi

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Milletin Partilerin Çözüm Önerilerine Bakarak Oyunu Kullanması Gerektiğini Söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, milletin partilerin çözüm önerilerine bakarak oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

Partisinin Balıkesir'de düzenleyeceği miting öncesinde İstanbul'dan deniz otobüsüyle Bandırma'ya gelen SP Genel Başkanı Recai Kutan, deniz otobüsünden inişinde kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Feribot terminalinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kutan, bazı kesimlerin Türkiye'deki siyasi gerilim ve kamplaşmadan siyasi rant elde etmek amacında olduğunu ifade etti. Saadet Partisi olarak meydanlarda vatandaşlara Türkiye'nin sorunları için çözüm önerileri sunduklarını belirten

Kutan, "Türkiye'de gördüğümüz manzara, vatandaşların her geçen gün ülkenin içerisinde bulunduğu gerçek gündeme dönmekte olduğudur. Türkiye'nin gerçek gündemi, vatandaşlarımızın yüzde 70'inin açlık ve yoksulluk sınırında yaşamasıdır. Yapay gündemler sebebiyle bunlar geri plana itildi. Türkiye'nin gerçek gündemi şimdi görüşülmeye başlandı. Mitinglerimizde vatandaşlarımıza çözüm önerilerini takdim ediyoruz. Siyasi partilerin büyük bir bölümü, aralarındaki kavgaların dışında bir çözüm önerisi ortaya koymuyor.

Halbuki şu anda bu çözüm önerilerinin ortaya koyulması, milletin bu önerilere bağlı olarak oyunu kullanması gerekir. Dileğimiz bu seçimlerin sonunda Türkiye'de birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik ortamının bozulmamasıdır. Bazıları bu gerginlik ve kamplaşmadan siyasi rant elde etmek gayret içindeler. Ancak miletimiz bunu gayet dikkatli takip ediyor" dedi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının da sınırlandırılması gerektiğini kaydeden Kutan, "Dokunulmazlığın ne olduğunun iyi tarif edilmesi lazım. Milletvekili tarafından yapılan herhangi bir suç ihlali, bir koruma altında olmamalıdır. Ancak milletvekilleri bütün işini gücünü bırakıp devamlı yargıya gidip hesap verme durumunda da olmamalıdır. Bu gayet dikkatle tespit edilmeli ve dokunulmazlık sınırlandırılmalıdır. Dokunulmazlık sadece milletvekilleriyle sınırlı olmamalıdır. Türkiye'de memurlar bile doğrudan

mahkemeye sevk edilemiyor, onların da dokunulmazlıkları var. Yasaları ihlal edenler karşılığını en kısa zamanda görmelidirler. Dokunulmazlık müessesesi sil baştan gözden geçirilmelidir" diye konuştu.

(MEY-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title