Haberler

Sp Lideri Kutan'dan Hükümete Sınır Ötesi Operasyon Uyarısı

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Irak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Muhammed Muhtar'ı Kabul Etti. Kutan, Terör Örgütü PKK'nın Amerikan, İngiliz ve İsrail'in Kuklası Olduğunu Belirterek, "Esas Geride Kuklacılar Var. Eğer Kuklacılar Üzerinde Bir Etki Yapmadığınız Takdirde PKK Terörünü Önlemeniz Mümkün Değil" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Irak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Muhammed Muhtar'ı kabul etti. Kutan, terör örgütü PKK'nın Amerikan, İngiliz ve İsrail'in kuklası olduğunu belirterek, "Esas geride kuklacılar var. Eğer kuklacılar üzerinde bir etki yapmadığınız takdirde PKK terörünü önlemeniz mümkün değil" dedi.

Telafer'den gelen Irak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Muhammed Muhtar'ı parti genel merkezinde kabul eden Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, PKK terörü Irak meselesi ve tezkere kararına yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu. Irak'ın Türkiye için müstesna bir yeri bulunduğunu ifade eden Kutan, Irak meselesinin ABD, İngiltere ve İsrail paralelinde değil tamamen milli bir çizgide ele alınması gerektiğini vurguladı. Şer üçlüsü olarak nitelendirdiği bu üç emperyalist ülkenin Irak'ı üçe

bölme gayreti içinde olduklarına dikkat çeken Kutan, "Irak'ın bütünlüğü mutlaka muhafaza edilmeli ve Irak'ın zenginlikleri sadece belli grupların değil bütün Irak halkının olmalıdır. Parti olarak bu anlayış içinde bir politikayı savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin PKK teröründen büyük zararlar gördüğünü vurgulayan Recai Kutan, ancak Türkiye'nin bir numaralı hedefinin PKK terörü olmaması gerektiğini ifade etti. "PKK teröristleri Amerikan, İngiliz ve İsrail'in kuklasıdır, taşeronudur. Esas geride kuklacılar var. Eğer kuklacılar üzerinde bir etki yapmadığınız takdirde PKK terörünü önlemeniz mümkün değil" diye konuşan Kutan, Meclis'in aldığı tezkere kararını PKK konusundaki kararlılığını göstermesi açısından olumlu bulduklarını ancak bununla yetinilmemesi

gerektiğini söyledi. PKK'yı destekleyen emperyalist ülkelerin dize getirilmesi için İncirlik hava üstü ile Mersin ve İskenderun limanlarının da bu ülkelerin kullanımına derhal kapatılması gerektiğini vurgulayan Kutan, "Bunlar ancak güçten anlarlar. Kuklayı değil kuklacıları hedef almalıyız" ifadelerinde bulundu.

Irak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Muhammed Muhtar ise kabul sırasında yaptığı konuşmada Amerika'nın Irak'ta tam bir batağın içine saplandığını belirterek, PKK terörünün artmasını Türkiye'yi Irak'a çekmeye yönelik bir oyun olabileceğini vurguladı. Bu yönde ciddi kaygılarının bulunduğunu dile getiren Muhtar, şunları kaydetti: "ABD Türkiye'yi tahrik etmek için her yolu deniyor. Türk ordusunu da bölgeye çekerek, Mısır ve diğer Arap ülkelerine de 'bakın Türkiye girdi sizde gelin girin' diyebilir.

Çünkü kendisi çok zor durumda Kendisini rahatlatmak için böyle bir oyun içinde olabilir. Yapılacak bir sınır ötesi operasyonunda Türkiye'nin her hangi bir nedenden dolayı başarısız olması durumunda Türk askerinin Irak halkı üzerindeki imajını da olumsuz etkileyecektir. Böyle endişeler taşıyoruz".

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title