Haberler

Sp'li Kazan: "Kaza Sabotaj Olabilir"

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Isparta'daki Uçak Kazasının Çok İyi İrdelenmesi Gerektiğini Söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Isparta'daki uçak kazasının çok iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi.

SP Aydın İl Teşkilatı tarafından bugün akşam gerçekleştirilecek olan "Emperyalizmin Göbeğinde Türkiye ve Ortadoğu" konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Aydın'a gelen Şevket Kazan, seminerden önce parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Atlas Hava Yolları'na ait uçağın düşmesinin çok iyi irdelenmesi gerektiğini söyleyen Kazan, 4-5 ay önce Aselsan'da görevli 3 fizikçinin, şimdi de bu kazada 6 fizikçinin ölümünün, olayın sabotaj olması yönündeki

iddiaları güçlendirdiğini belirtti. Elim kazada hayatını kaybeden 6 fizikçiden birinin "Nobel Ödülü" alabilecek kapasitede olduğunun altını çizen Kazan, "Yaklaşık 4-5 ay önce Aselsan'da görevli 3 fizikçinin peş peşe intiharı da basın tarafından gündemde uzun süre tutularak, o intiharların dikkat çekici yönleri yazılıp, söylenmişti. Dünyada teknolojinin çok yoğun bir gelişim içerisinde olduğu bu dönemde, ülkeler arasındaki teknik elemanlar ve bilim adamları kendi aralarında yarışıyor. Bu nedenle bu kazanın

üzerinde titizlikle durulması gerektiğine inanıyorum. Bu varsayımların araştırılması gerekmektedir. Bunu yapacak olanların da sadece bu işin arka planını tahkikle sorumlu olanlar değil; araştırmacı-yazarlar ve gazeteciler olmalıdır diye düşünüyorum" dedi.

(İK-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title