Haberler

Sp İl Başkanı Gik Üyesi Çalık'tan 18 Mart Çanakkale Mesajı

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı GİK Üyesi Faik Çalık, yayınladığı mesaj ile Çanakkale Zaferi Yıldönümünü kutladı.

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı GİK Üyesi Faik Çalık, yayınladığı mesaj ile Çanakkale Zaferi Yıldönümünü kutladı. Çalık, "Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen, inanç, azim ve kararlılıkla vatanımızı düşman işgaline karşı korumak için tarihimizin altın sayfalarına yazdığı bir destanın adıdır" dedi.

100 yıl evvel, Sevr emellerini gerçekleştirmek isteyen ve sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist güçlerin, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders aldıklarını anlatan Çalık, "Vatanın dört bir yanından gelerek, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle savaşan ve bu uğurda can veren ecdadımız milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü dahaÇanakkale'de gören aynı emperyalist güçler şimdi bu yüksek manevi kardeşliğihedef almaktadır. Bu yüzden kardeşliğimizi bozmaya, ahlaki ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye yönelik çalışma ve gayreti içindedir" dedi.

Tankıyla, topuyla, döneminin en yüksek teknolojisiyle donatılmış silahlarıyla Çannakkale'yi geçemeyenlerin, bugün IMF ile, misyonerlerle, Avrupa Birliği kriterleri adı altında dayatılan düzenlemelerle Sevr emellerini ulaşmaya çalıştığını dile getiren Çalık, daha sonra şunları kaydetti; "Gençliğimizin ahlaki ve manevi değerlerini tahrip etmek için her türlü hile ve desiseye başvurmaktadır. Maalesef Hakkı değil Gücü üstün gören işbirlikçi anlayışların yaklaşımları bu emperyalist güçleri daha da cesaretlendirmektedir. Ancak Milletimiz Çanakkale'de dinine, imanına, vatanına sahip çıkmıştır. Özgür ve bağımsız bir ülke konusundaki kararlılığını 250 bin şehitle ortaya koymuştur. Bundan sonra da aynı dirayet ve kararlılığı gösterecektir. Hiçbir oyun, hiçbir güç bu kararlılığı ortadan kaldıramayacaktır. Unutulmamalıdır ki, Çanakkale destanı Milli Görüş ruhuyla yazılmıştır. Çünkü Milli Görüş işbirlikçiliğin değil bağımsızlığın adıdır. Avrupa Birliği kriterlerinin değil, milli ve manevi değerlerin ifadesini bulduğu ruhun adıdır. Teslimiyet ve boyun eğme değil, direniş ve mücadelenin adıdır. Milletimiz Çanakkale'de sahip olduğu şuurla bu oyunlara bundan sonra da dur demesini bilecektir. Çünkü bu topraklar bize ecdadımızdan kalmış bir miras değil, canları pahasına teslim ettikleri kutsal bir emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çanakkale'de can veren 250 bin şehidimiz olmak üzere, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bütün milletimizin Çanakkale Zaferi'ni kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Erzurum Sp Yerel Haberler

title