Haberler

Sp Genel İdare Kurulu Üyesi Sungur Kilis'te

Saadet Partisi (Sp) Genel İdare Kurulu (Gik) Üyesi Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, Türkiye'nin Ekonomik Olarak Çöküntü İçerisinde Bulunduğunu Belirterek, "Kurtuluş İçin Milli Ekonomik Çözüm Reçetesinin Gereklidir" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, Türkiye'nin ekonomik olarak çöküntü içerisinde bulunduğunu belirterek, "Kurtuluş için milli ekonomik çözüm reçetesinin gereklidir" dedi.

SP İl Teşkilatı binasında düzenlenen basın toplantısına Saadet Partisi GİK Üyesi Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Enver Bakır, SP Kilis İl Başkanı Şerif Karakurt, çevre il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı. Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, Türkiye'yi karış karış dolaşarak baskın seçime hazırlandıklarını söyledi. Sungur, "Hükümet, baskın seçim yapacak. Seçimlere Saadet Partisi olarak hazırız. Bazı rantiye basın Saadet Partisi'nin baraj sorunu varmış, gibi gösteriyor. Bizim baraj sorunumuz yok. Anketlerde sanki Saadet Partisi yokmuş gibi gösteriyorlar. Çünkü bizim iktidar olmamızı ve güçlü olmamızı bu rantiye basın istemiyor. Yaptığımız basın toplantılarını akşam haberlerde vermiyorlar..Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Haziran veya Temmuz ayında baskın bir seçim yapacak iktidar" dedi.

Sungur, hükümetin iktidara geldiğinde 217 milyar dolar borç devir aldığını belirterek, "Şu anda Türkiye'nin 480 milyar dolar borcu var. Çiftçi bitmiş, esnaf tükenmiş, memur ve işçi aç. Halkın gerçek yaşamına bakıldığında işsizlik ve borçların arttığı ortada. Borçlar borçla ödenir duruma geldi. Halk giderek fakirleşiyor. Halkımız 54. dönem hükümetini mumla arıyor. İşçi de, memur da, emekli de istediği oranlarda maaş alıyordu. Aldığı ücretlere karşılık alım gücü de yüksekti. Borçlanmadan hayatını sürdürüyordu. Ama şimdi herşey tersine döndü. Bunun çözümü, bizim geçmişte uyguladığımız milli ekonomik çözüm reçetesinden geçiyor. Türk bankaları satılıyor. Alanlar Yunanlılar, veya bir başka AB ülkelerinin zenginleri. Hükümet dış politikada resmen çuvalladı. Irak'ta yangın var. Bizim hükümet seyrediyor. Ya komşuyuz bu yangın bizim eve de sıçrar diye düşünen yok. Hükümet eğitimde, sağlıkta her yerde ülkeyi batırmış durumda, halk sandıkta bunlara gereken yanıtı verecektir" diye konuştu.

(MAD-ST-MEF-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title