Haberler

Sp Genel Başkanı Recai Kutan:

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Baş Örtüsü Yasağının Sadece Üniversitelerde Kaldırılmasını Eleştirerek, "AK Parti ve MHP'yi Uyarıyoruz. Elinize Bir Fırsat Geçti. Bunu Değerlendirin" Dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, baş örtüsü yasağının sadece üniversitelerde kaldırılmasını eleştirerek, "AK Parti ve MHP'yi uyarıyoruz. Elinize bir fırsat geçti. Bunu değerlendirin" dedi.

SP Sakarya Merkez İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi, SP Genel Başkanı Recai Kutan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Atasoy Düğün Salonu'nda yapılan kongrede, Recai Kutan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cevat Ayhan, SP Sakarya İl Başkanı İsmet Aksoy, SP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras, SP eski Milletvekili Mehmet Batuk, DSP Sakarya İl Başkanı Necati Eker, MHP Sakarya Merkez İlçe Başkanı Metin Ökden, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, sendikaların şube başkanları ve

çok sayıda partili katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından oluşturulan divan başkanlığına SP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras seçildi. Kongreye tek aday olarak giren Eyüp Yıldırım, yerel seçimlere iddialı hazırlanacaklarını söyledi.

Askerliğini Adapazarı'nda yapmasından dolayı Adapazarı'nın kendisi için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden SP Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin her geçen gün daha kötüye gittiğini belirterek, "Tehlikeli bir süreçteyiz. Türkiye için dış politika, ekonomi ile milli ve manevi değerler çok önemli. Bunlar iyi olmazsa bir ülke ayağa kalkamaz" diye konuştu.

Başörtüsü sorununa da değinen Kutan, "Toplum başörtüsü meselesiyle meşgul ediliyor. 22 Temmuz seçimleri öncesi nasıl cumhurbaşkanlığı seçimi, Genelkurmay'ın açıklaması ve cumhuriyet mitingleri ile bazı şeyler unutturulduysa, şimdi de aynı şey yapılıyor. Biz de başörtüsü sorununun çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. MHP ve AK Parti'nin bu konuda anlaştığını duyunca sevindiklerini anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Ancak bir bakıyoruz, bu düzenleme sadece üniversiteleri kapsıyormuş. Ayrıca örtünme

şekli belirleniyor. Böyle bir şey olur mu? Şu komikliğe bak. Bir genç kızımız 18 yaşına kadar başörtüsü takmayacak. 18 ile 23 yaş arasında başörtülü olacak daha sonra yine başını açmak zorunda kalacak. Böyle bir çözüm olmaz. Bu sorun bütünüyle çözülmeli. AK Parti ve MHP'yi uyarıyoruz. Elinize bir fırsat geçti. Bunu tamamen çözün. Milletin yüzde 90'ı başörtüsünün serbest olmasını istiyor."

ABD'nin, Fas'tan Endonezya'ya kadar olan alanı kapsayan 22 ülkede Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirmek istediğini anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Bunun için ilk önce Afganistan, sonra Irak ardından Lübnan'a saldırdılar. Bu proje sınırları içinde Türkiye'de var. Bu projenin başkanı ABD Başkanı Bush, eşbaşkanı da Erdoğan'dır. Bir ifadesinde bunu kabul etmiştir. Biz bu planlara karşı D-8 projesini hayata geçirdik. Ancak ardından hükümetten düştük. D-8'e üye olan ülkelerde benzer olaylar yaşandı. Biz

Sultan Abdülhamit Han'ın dış politikasını tercih ediyoruz."

Ekonomik politikaları da eleştiren SP Genel Başkanı Recai Kutan, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomik göstergeler iyi diyorlar. Bizim dönemde kişi başına düşen milli gelir iki katına çıktı diyorlar. Ancak enflasyon hesaplamalarında mutfağa giren malzemeler kullanılmıyor. Bunlar hesaplanınca enflasyon yüzde 15.8'dir. Hep ihracattaki başarıdan bahsediyorlar ancak ithalattan kimse söz etmiyor. Bu ikisi arasındaki farka dış ticaret açığı deniyor. Bu da 60 milyar dolardır. Vergiler adaletsiz. KDV ve ÖTV ile

fakir halk soyuluyor."

Kutan, ayrıca yerel seçimlerin Türkiye için bir fırsat olduğunu belirterek, SP'nin seçimlerde başarılı olacağını söyledi.

Kongrede söz alan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cevat Ayhan, AK Parti ve MHP'nin üzerinde anlaştığı başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin sorunu çözmeyeceğini belirtti. Ayhan, bunların 6 yıldır iktidarda olduklarını belirterek şöyle konuştu: "AK Parti ve MHP Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde değişiklik yaparak başörtüsü sorununu çözmek istiyor. Ancak bu düzenleme olumlu netice vermez. Bu düzenleme Anayasa Mahkemesi'ne gidecek ve iptal edilecek. Gerçekten

bu sorun çözülmek isteniyorsa Anayasa'nın 24. maddesine 'Kimse dini inancından dolayı eğitim hakkından ayırımcılığa tabi tutulamaz' ifadesi eklenir ve sorun çözülür. Siyaset ve devletin kurumları arasındaki gerginliği sona erdirmek gerekir. Bunun için Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve devletin diğer kurumlarının, üyelerinin, meclis tarafından seçilmesine yönelik düzenleme yapılması gerekir. O zaman gerginlik ortadan kalkar."

Konuşmaların ardından oy verme işleminin sonunda SP Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı'na Eyüp Yıldırım seçildi.

(AK-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title