Haberler

Sp Genel Başkanı Kutan Mersin'de

Sadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Huzur İçerisinde Ağız Tadıyla Yapılması Gerektiğini Belirterek, "Türkiye'nin Huzura ve Barışa İhtiyacı Var. Ama Birileri Belki de Bilmeyerek, Gerginlik ve Huzursuzluk Olsun Gayretiyle Çalışma İçerisinde Bulunuyor" Dedi.

Sadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin huzur içerisinde ağız tadıyla yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin huzura ve barışa ihtiyacı var. Ama birileri belki de bilmeyerek, gerginlik ve huzursuzluk olsun gayretiyle çalışma içerisinde bulunuyor" dedi.

Partisinin yeni hizmet binasının açılışı için Mersin'e gelen Kutan, SP Mersin İl Başkanlığı tarafından Kervan Düğün Salonu'nda düzenlenen yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan Kutan, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, Saadet Partisi olarak seçimlerin ağız tadıyla gerçekleştirilmesi görüşünde olduklarını bildirdi. "Türkiye şu anda çok kritik bir dönemden geçiyor" diyen Kutan, Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu ve hangi alana bakılırsa bakılsın ülkenin önünde büyük

tehlikeler bulunduğunu söyledi. Dış politikada Türkiye'nin adeta bir ateş çemberiyle çevrilmiş durumda olduğunu ve ekonominin her geçen gün kötüleştiğini ileri süren Kutan, "Bu iki tehlikeden belki çok daha tehlikeli olan şey; bizi asırlar boyunca üstün ve güçlü yapan manevi ve ahlaki değerlerimiz her geçen yıl tahrip edilmektedir. Böyle bir kritik dönemde milletçe bu meseleleri çözebilmemiz için birlik ve beraberlik içinde olmamız, kardeşçe birbirimizi kucaklamamız gerekir" diye konuştu.

Türkiye'nin önünde cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olmak üzere iki önemli seçim olduğunu anımsatan Recai Kutan, Saadet Partisi olarak cumhurbaşkanlığı seçiminin huzur içerisinde, ülkede gerginlik meydana gelmeden, kardeşler arasına ihtilaf girmeden halledilmesini dilediklerini kaydetti. Kutan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Biz Saadet Partisi olarak bu karara 'Hayırlı olsun, başarılı olmasını diliyoruz' dedik. Ama aday

tespit edilinceye kadar cereyan eden olaylara baktığımızda önce Deniz Baykal ile Tayyip Erdoğan arasında atışmalar başladı. Bu atışmalar ciddi anlamda gerginlikler meydana getirdi.Bu meseleleri çok daha tatlı bir üslupla müzakere etme imkanı vardı" şeklinde konuştu.

Tartışmaların yükselmesiyle birlikte Ankara'da Erdoğan'ın 'cumhurbaşkanı adayı' olması için afişler asıldığına ve yine Erdoğan'ın 'cumhurbaşkanı adayı olmaması için' miting düzenlendiğine değinen Kutan, bunları tasvip etmediklerini ve yapılacak olan seçimin ağız tadıyla yapılması gerektiğini vurguladı. TBMM'de yapılan cumhurbaşkanlığı oylamasının ilk turunda tekrar ihtilaflar ortaya çıktığını dile getiren Kutan, "Anlaşılıyor ki, bizim Anayasamız ve buna bağlı olarak hazırlanmış olan yasalarımız yeteri

kadar incelenerek parlamentodan geçirilmiş değil. Bir bakıyorsunuz ki, koca koca anayasa profesörleri birbirine düştü. Bir grup cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'in açılabilmesi için 367 sayısının şart olduğunu, diğer taraf ise böyle bir şart olmadığını, sadece birinci ve ikinci turda bu sayıya ulaşıldığı takdirde cumhurbaşkanının seçilebileceğini öne sürüyor. İki taraf birbirlerini ikna edemiyorlar. Bunun anlamı ne? Bu kanunlar hazırlanırken, ihtilafa bırakmayacak, yani dikkatli bir şekilde

hazırlanmalı" dedi.

İlk oylama sonucunda CHP'nin meseleyi Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü anımsatan Recai Kutan, şunları kaydetti:

"Hani meşhur bir halk sözü vardır ya bu iş karakolda biter diye. Evet cumhurbaşkanlığı seçimi de Anayasa Mahkemesi'ne gitti ve orada çözülecek. Türkiye'nin huzura ihtiyacı var, barış ortamına ihtiyacı var. Ama birileri gerginlik olsun, huzursuzluk olsun diye belki de bilmeden gayretli bir çalışmanın içerisindedirler."

(ÖT-HT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title