Haberler

Sp Genel Başkanı Kutan'dan İttifak Açıklaması

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Seçimde Büyük Birlik Partisi (BBP)ile İttifaka Karşı Olmadıklarını Ancak Bu Konuda BBP ile Herhangi Bir Müzakerelerinin Olmadığını Söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, seçimde Büyük Birlik Partisi (BBP)ile ittifaka karşı olmadıklarını ancak bu konuda BBP ile herhangi bir müzakerelerinin olmadığını söyledi.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen il başkanları ve il müfettişleri toplantısınını basına açık bülümünde konuşan Kutan, Türkiye'de son birkaç ayda meydana gelen bazı gelişmelerin Türkiye'yi gerginliğe ve kamplaşmalara sürüklediğini söyledi. Bu gerginliği AK Parti ve CHP'nin artırdığını ileri süren Kutan, "Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinden sonra toplumdaki gerginlik iyice artmış, toplumdaki kamplaşma adeta zirveye ulaşmıştır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değinen Kutan, adayın uzun süre belirlenememesinin düşündürücü olduğunu ifade etti. AK Parti'nin bu konuda mağdurmuş gibi gösterildiğini kaydeden Kutan, "Halbuki parlamentoda bu kadar büyük çoğunluğa sahip olmalarına rağmen belirledikleri adayı cumhurbaşkanı seçtiremediler. Daha sonra cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki teklifi getirdiler. Genelkurmay Başkanlığı bildirisi ve Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararı üzerine AK Parti tam bir mağdur rolünü sergilemeye başladı.

Yapılan yoğun propagandalarla bazı vatandaşların mağdurdan yana olma duygularını da tahrik etmeye başladılar. Halbuki AK Partililer mağdur değil acizdir, altını çizerek söylüyorum" diye konuştu. Kutan, daha sonra gazetecilerin BBP ittifakına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin BBP ile seçim ittifakı yapacaklarına yönelik spekülasyonları hatırlatılması üzerine Kutan, geçmişte de seçim ittifakları yaptıklarını ve bunların başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Kutan, ''BBP ile bu konuda herhangi

bir müzakeremiz olmamıştır. Bu demek değildir ki, bundan sonra bu müzakere olmayacak ve böyle bir seçim ittifakı yapılmayacaktır. Prensip itibariyle biz böyle bir ittifaka karşı değiliz. Ancak bugüne kadar somut herhangi bir adım atılmamıştır" dedi.

(EDA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title