Haberler

Sp Genel Başkanı Kamalak'tan "İmralı Süreci" Değerlendirmesi

Saadet Partisi Genel Başkanı İmralı sürecine ilişkin "Görüşmelerden barış sağlama konusunda olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum."

Saadet Partisi Genel Başkanı İmralı sürecine ilişkin "Görüşmelerden barış sağlama konusunda olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. İmralı ile görüşmek ne gibi bir sonuç doğurur? Kanaatimce terör örgütü diye nitelendirilen örgüte meşruluk kazandırır" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Kuveyt Büyükelçisi Abdullah El-Duvaik'in Kuveyt Milli Günü dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. İmralı sürecine ilişkin İHA mikrofonuna konuşan Kamalak, görüşmelerden barış sağlama konusunda olumlu bir sonuç çıkacağını düşünmediğini ifade etti. "Her şeyden önce Abdullah Öcalan'ın terör örgütü PKK'ya hakim olduğunu zannetmiyorum" diyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Eldeki kayıtlara göre, 30'dan fazla ülke terör örgütüne destek veriyor, mali imkan sağlıyor, silah satıyor. Terörün durdurulabilmesi için terörü doğuran sebepleri bilmek lazım, besleyen sebepleri bilmek lazım, destek veren ülkeleri bilmek lazım. Finansman kaynakları kesmek lazım, silah temin eden ülkelerle ilişkileri gözden geçirmek lazım. İmralı ile görüşmek ne gibi bir sonuç doğurur? Kanaatimce terör örgütü diye nitelendirilen örgüte meşruluk kazandırır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İmralı Kuveyt Sp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title