Haberler

Sp Genel Başkan Yardımcısı Akgönenç Aydın'da

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (Gik) Üyesi Oya Akgönenç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesini Kınayarak, "Bu Olay Üzüntü Vericidir. Şiddetle Bir Şeyin Çözülemeyeceğini Herkesin Bilmesi Gerekir" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Oya Akgönenç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini kınayarak, "Bu olay üzüntü vericidir. Şiddetle bir şeyin çözülemeyeceğini herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Parti içi çalışmalar ve değişik etkinliklere katılmak üzere bugün Aydın'a gelen Akgönenç, SP Aydın İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi. Türkiye'de ekonomik göstergelerin pembe tablolar çizmesine rağmen gerçeğin hiç de böyle olmadığını savunan Oya Akgönenç, Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına engel olan ekonomik sıkıntının had safhaya ulaştığını söyledi. Hükümetin iç ve dış politikasını mutlaka yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belireterek, yabancılara toprak satışını eleştiren Akgönenç, "Ülkemizde gittikçe artan bir yabancı sahiplenmesi var. Tapuyu alan topraklarımıza yerleşiyor. En güzel, en verimli üstelik stratejik öneme haiz topraklarımızın satılmasına karşıyız. Kendi topraklarımızda maraba haline geldik. Herkesin bildiği gibi, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim'de son yıllarda yabancılar toprak satın almaya başladı. Didim Belediyesi ise İngilizler için belediye kanunlarına aykırı olmasına rağmen İngilizce su faturası basıyor. Ortada çok gizli bir tehlike olmasına rağmen yetkililer, bu konunun üzerinde yeterince durmuyor. Türkiye'ye gelen turistlerin kalitesi ve bıraktığı paradan çok ülkelerine götürdükleri değerlerin de iyi algılanması gerekir" dedi.

Ülkede manevi yozlaşma yaşandığına da dikkat çeken Akgönenç, Türkiye'yi ayakta tutan en önemli unsurların başında milli değerlerimizin geldiğini, insanların da bu değerlerinden her geçen gün uzaklaştırıldığını söyledi. Akgönenç, "Ahlaki duyarsızlık her alanda kendini gösteriyor. Bizim vazifemiz örfümüzü, adetimizi, tarihimizi korumaktır. Modern olmak çağın icaplarına uymaktır. Biz çağdaşlığa başkasını taklit ederek yaklaşıyoruz. Hükümetimiz son derece ilgisiz ve yanlış kararlar alıyor. Sıkıntılar IMF ve Dünya Bankası'ndan kaynaklanıyor. Milli davalarımızda hata yapılıyor'' diye konuştu.

(İK-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title