Haberler

Sp'den ABD Büyükelçiliği Önünde 'Film' Eylemi

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları üyeleri, ABD Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları üyeleri, ABD Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. SP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Demir, Müslümanlara hakaret eden film nedeniyle akan kanın sorumlusunun ABD olduğunu söyledi.

SP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İslam dünyasını ayağa kaldıran 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filmi protesto etmek için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi. Eylemde sık sık ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Demir, yaptığı basın açıklamasında İslam'ın kutsallarına karşı sürekli hakaret ve tahriklerin özgür ülkesi ABD ve Avrupa'da oyunun son halkası olan "Müslümanların Masumiyeti" filmine karşı tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını belirtti. Filmin yapımcılarından birinin Kur'an yakmaya yeltenen Hıristiyan papaz Terry Jones, diğer yapımcı finansörünün ise Yahudi Sam Bacile olduğunu söyleyen Demir, "Bu çirkin filme tepkiler çığ gibi büyürken maalesef bizim hükümetimiz olayı Amerikan gözlüğü ile değerlendirmiştir. Başbakan'ın film ile ilgili yaptığı yüzeysel açıklama ise tamamen renksizdir" dedi.

İslam'ı savaş dini olarak tanıtan filmde Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini belirten Demir, şunları kaydetti:

"Yıllardır sürdürülen diyalog çalışmaları ise, İslam'a ve Peygamberine yapılan saygısızlığı azaltmadığını göstermiştir. Aksine artmaktadır. Milyonlarca Müslüman'ın yaşadığı sözde özgürlükler ülkesi ABD'nin kendi vatandaşı olan Müslümanların inançlarına karşı saldırılara engel olmuyor ve Müslümanların din hürriyetlerini garanti altına almayıp 'terörist' gibi gösteriyor. ABD ve Batı ülkeleri yönetimleri, Peygamberimize hakaret edenlere hep yardım ve yataklık yapıyor. Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD'deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman'ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiçbir hakaret cevapsız kalmayacaktır. Yaşanan kaosun sorumlusu Amerika'dır. Yaşanan bütün zulümlerin sorumlusu Amerika'dır. Akan kanın, gözyaşının sorumlusu Amerika'dır. Amerika, İslam coğrafyasından ve mazlum halklardan ve hatta kendi halkından özür dilemelidir."

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemin ardından grup, sloganlar atarak ABD Büyükelçiliği önünden ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Sp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title