Haberler

Sözlü, Gençlerle Hayatının Bilinmeyenlerini Paylaştı

Adana’da özel bir okulun düzenlediği “Tecrübeden Öğreniyoruz” programının konuğu olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, siyasi tecrübelerini, başarı hikayesini ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri gençlerle paylaştı.

Adana'da özel bir okulun düzenlediği "Tecrübeden Öğreniyoruz" programının konuğu olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, siyasi tecrübelerini, başarı hikayesini ve kendisiyle ilgili bilinmeyenleri gençlerle paylaştı. Sözlü, "1999'dan bu yana belediye başkanlığı adaylıklarımda rakiplerim hiç siyasi isimler olmadı, kamu görevlileri oldu" dedi

Adana'da özel bir okulun düzenlediği "Tecrübeden Öğreniyoruz" programının konuğu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü oldu. Siyasi tecrübelerini, kendisiyle ilgili bilinmeyenleri programa katılan gençlerle paylaşan Sözlü, onlara öğütler de verdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Ziraat Mühendisi olarak mezun olduğunu, çiftçilikle uğraşan bir ailenin bireyi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sözlü, 1993 yılında evlendiğini eşi Zeynep Sözlü'den her zaman destek gördüğünü, eşinin yirmi yıl öğretmenlik yaptığını fakat 2014'te kendisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla bir takım mobing uygulamaları dolayısıyla eşinin 20 yıl sonra istifa etmek zorunda kaldığını söyledi.

"Yarıştıklarım siyasi rakipler değil, kamu görevlileri oldu"

1999'da Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ceyhan Belediye Başkanı olarak seçildiğini, 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığını ve 2014 yılında da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anlatan Sözlü, "1999'dan bu yana belediye başkanlığı adaylıklarımda rakiplerim hiç siyasi isimler olmadı, hep kamu görevlileri ile çatıştım, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde de muhtemelen öyle olacak" dedi.

29 Ekim'de Cumhuriyetin ilanının 95'nci yılını kutladıklarını belirten Sözlü, "Cumhuriyet, gemi işçisinin oğlundan Cumhurbaşkanı ve Başbakan, tornacının oğlundan Cumhurbaşkanı yapan, çiftçi bir aileden Çokçapınarlı bir köylü çocuğunu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı yapar. Cumhuriyeti kuran kahramanlardan Allah razı olsun. Cumhuriyeti paçasından tutup aşağı çekmeye çalışanlara karşı ne mutlu ki Cumhuriyet nesliyiz" diye konuştu.

Sözlü, gençlere öğütler de verdi

Küreselleşen dünyada gençlerin fırsatlarının giderek arttığının altını çizen Sözlü, "Farklılıklarınızı kuşak farkında arayın. İnsanların kimlikleri, inançlarıyla ilgili bir sürü şey sunarlar, öne sürülen farklılıklarımızdan öte daha çok ortak paydamız var. İnsanların farklılıkları inançlarında kimliklerinde değil yetiştikleri dönemlerdedir. Modern, çağdaş toplumlarda bu yoktur, iyi insan iyi vatandaş vardır. Kavga edenler, çatışanların burnu pislikten çıkmaz. Sizler de iyi öğrenciler, iyi insanlar olun, başarı zaten bunlarla gelecektir" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Belediye Başkanlığı Hüseyin Sözlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title