Haberler

Sözleşmeli Sağlıkçıya Eş Durumu Tayininde Bir Yıl Çalışma Şartı

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli sağlık çalışanlarına "eş durumu tayini" ilan etti.

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli sağlık çalışanlarına "eş durumu tayini" ilan etti. Başvuru için aranan bir yıl çalışma şartını dolduran sözleşmeli sağlık çalışanı olmaması nedeniyle ilan edilen kadrolar boş kalacak.

4 Haziran 2011 tarihinde yayımlanan kanun hükmünde kararname ile sözleşmeli sağlık çalışanları kadrolu olmuştu. Başvuru için aranan bir yıl çalışma şartına sahip hiç sözleşmeli sağlık çalışanı olmaması, kadroların boş kalmasına neden olacak. Ağustos ve Aralık aylarında yapılan alımlarla göreve başlatılan yaklaşık 23 bin sözleşmeli sağlık çalışanı da bir yılı doldurmadıkları için bu haktan yararlanamayacaklar.

Sağlık Bakanlığı'nın ilanına göre, başvurular 10 Şubat'a kadar internet üzerinden yapabilecek.

-"EŞ DURUMUNDAN TAYİN AİLE İÇİN ÖNEMLİDİR, KISITLANMAMALIDIR"-

Konuyu ANKA'ya değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2008 yılında katıldıkları toplu görüşmelerde sözleşmeli memurlara eş durumu tayin hakkının verilmesini sağladıklarını hatırlattı. Bir yıl çalışma şartı ve tayin istenilen ilde boş pozisyon olması gibi kısıtlayıcı bazı hükümler olsa da sözleşmeli sağlık çalışanlarının bu haktan yararlandırıldığını vurgulayan Kahveci, şunları ifade etti:

"2011 yılı Haziran ayında yayınlanan kararname ile sözleşmeliler kadrolu oldu. Şimdi Bakanlık eş durumu tayini kurası ilan etti. Fakat bir yıl çalışmış olmak şartının dolduran henüz sözleşmeli personel yok; çünkü sözleşmeliler kadrolu oldular. Kadroya geçmeyen çok az sayıda 4/B'li var ise de bunlar tayin talepleri olmayan, çalıştıkları kurumdan ayrılmayı düşünmeyenlerdir. Bu nedenle bu ilana boşa çıkılmış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Yeni alımlar Ağustos ve Aralık ayında yapıldı. Bu haktan yararlanamıyorlar. Bize göre eş durumundan tayin aile birliğinin korunması adına çok önemlidir. Bunun için kısıtlayıcı hükümler olmamalıdır. Hiçbir çalışan eşinden, ailesinden ayrı yaşamak zorunda bırakılmamalıdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Önder Kahveci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title