Haberler

'Sözleşmeli Personele Kadro Verilmeli'

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Geçici İşçilere Kadro Verilmesini Düzenleyen Yasa Tasarısının Hemen Ardından Sözleşmeli Personele de Daimi Kadro Verilmesi İçin Hükümetin Gerekli Düzenlemeleri Yapması Gerektiğini Söyledi.

TÜRK Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, geçici işçilere kadro verilmesini düzenleyen yasa tasarısının hemen ardından sözleşmeli personele de daimi kadro verilmesi için hükümetin gerekli düzenlemeleri yapması gerektiğini söyledi.

Turgay Çetin açıklamasında geçici işçilere kadro verilmesini sağlayacak yasa tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM'de görüşülmeye başlanacağını belirtti. Çetin, ''Bu yasa ile birlikte geçici işçilerin bir kısmına daimi kadro verilirken memur gibi bürolarda çalışan isçiler ise 4/b'li sözleşmeli personel statüsüne geçirilecekler. Hükümet bunu bir müjde olarak kamuoyuna duyurmaktadır. Halbuki sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu çalışanları sorunlar yumağı içerisinde çalışmaktadırlar. Sözleşmeli personelin birçoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, boşananlar var, evlenemeyenler var. Sözleşmeli personel eğitimlerine devam edemiyor, İş güvencelerinden yoksun bir şekilde hizmet yürütüyorlar'' dedi.

Kamuda çalışan tüm sözleşmeli ve geçici personele kadro verilmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Çetin, ''Hükümet geçici isçilerinin bir kısmına daimi kadro verip bir kısmını sözleşmeli yapacağı yerde, kamu da çalışan tüm sözleşmeli ve geçici personele kadro vermeliydi'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title