Haberler

"Sözleşme Geçersiz"

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, Teknik Direktör Hikmet Karaman ile Yollarının Kesin Olarak Ayrıldığını Açıkladı.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarının kesin olarak ayrıldığını açıkladı.

Sarayköy Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Gökçek, 2 gündür kulüp adına istenmeyen olaylarla karşı kaşıya kaldıklarını belirterek, ''Hikmet Karaman'ı kendi içimizde halledebilecekken, konuyu kamuoyuna açıkladığı için kınıyorum. Konunun Ahmet Gökçek-Hikmet Karaman kavgası şeklinde kamuoyuna yansıması beni rahatsız ediyor. Şartlar ne olursa olsun Hikmet hocayla yollarımızı ayırdık'' dedi.

Gökçek, kendisinin Karaman'a karşı önyargısı olmadığını vurgulayarak, ''Göreve geldiğimden bu yana kendisini desteklediğim aşikardır. Bu yönde beyanatlarım mevcuttur. Bunu kendisi ve yardımcıları da biliyor. Her takım teknik direktör gönderiyor. 12 haftalık dönemde yaşanan başarısızlıklar nedeniyle normal olarak kendisiyle yollarımız ayırmak istedik. Ancak sözleşmesi nedeniyle bu durum bu kadar büyüdü'' diye konuştu.

Bir önceki yönetim kurulunun Hikmet Karaman ile imzaladığı sözleşmenin çok ağır olduğunu ifade eden Gökçek, ''İnanılmaz olağandışı bir sözleşme. Bizim takılıp kaldığımız konu alacağı para değil. Bizim tepkimiz sözleşmeye ve sözleşmede Hikmet Karaman'a verilen yetkilerdir. Öyle yetkiler verilmiş ki bir tek kulübü satamıyor. Yönetim kurulunun ve benim yapacağım birşey yok'' dedi.

7 yıldır yöneticilik yaptığını, fakat böyle bir sözleşme görmediğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

''Sözleşmenin geçersiz olduğuna dair biz delilerimizi bulduk. Sözleşmede imzası olan Serdar Özersin'in anlaşmayı imzalama yetkisi bulunmuyor. Özersin'in yetkisi sadece antrenörle sözleşme imzalamayı kapsıyor. Teknik direktör sözleşmesi yapmaya yetkisi yok. Bu sözleşme bizim tahminimize göre danışıklı dövüş. Bu sözleşmenin haricinde 2 sözleşme daha var. Karaman, Ankaragücü ile önce 400 bin dolarlık bir anlaşma yaptı. Ardından 250 bin lira, son sözleşme ise 1.7 milyon dolara çıkıyor. Burada art niyet aramamak enayilikten başka birşey değildir. Sadece bu sözleşme değil, Hikmet hocanın Ankaraspor ve buradan nasıl ayrıldığını anlatmak bana yakışmaz.''

Göreve geldiğinde Karaman ile konuştuğunu dile getiren Gökçek, ''Kendisiyle konuşmamda bana 'Sözleşmeyi yaparken, benim hareket kabiliyetim yoktu ancak o sözleşmeyle bunu sağlayabildim' dedi. Hikmet hocaya sözleşmesinin yeniden yapılmasını ve düzenlenmesi gerektiğini ifade ettim. Kendisi de bunu kabul etti'' diye konuştu.

Gökçek, Kasımpaşa maçında ve sonrasında taraftar tepkisinin olduğunu ve bu tepkilerle kendi isteklerine yanıt verme gerekliliği duyduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Maçtan sonra yöneticimiz Nadir Koç, kendisiyle çalışmak istemediğimizi tebliğ etti. Ben, Hikmet Karaman'ın Ankaragücü'nü hedefine ulaştırmayacağını düşündüğüm için kendisiyle çalışmak istemediğimizi söyledim, fakat kendisine yapılan tebliğden sonra antrenmana gelmesi hoş olmadı. Karaman'ın, hakettiği alacaklarını kendisine ödeyeceğimizi belirttik, ancak bunu kabul etmedi ve ertesi gün antrenmana çıktı'' dedi.

Teknik direktör için üst düzey yerli teknik direktörlerle görüştüklerini vurgulayan Gökçek, şunları kaydetti:

''Yerli hocalarla görüştük ama ücrette anlaşamadık. Yüksek ücret talep ettiler. Gheorghe Hagi ile görüşmeler yapılıyor. Bugün bir görüşmeye daha gidilecek. Olmazsa ikinci bir yabancı alternatifimiz var. Görüşmelerimiz sürüyor. Ankaraspor'dan gelen oyuncular olduğu için Jurgen Röber'in duygusal davranacağını düşündüm. Bu yüzden yeni teknik direktör daha doğru olacak.''

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title