Haberler

Sözde Kürdistan Havuzu Değiştiriliyor

Diyarbakır Kayapınar Belde Belediyesi Tarafından Selahaddin Eyyubi Bulvarı Üzerinde Yapılan ve 'Sözde Kürdistan Haritasını Çağrıştırdığı' İddia Edilen Havuzun Şekli Değiştirilecek.

Diyarbakır Kayapınar Belde Belediyesi tarafından Selahaddin Eyyubi Bulvarı üzerinde yapılan ve "sözde Kürdistan haritasını çağrıştırdığı" iddia edilen havuzun şekli değiştirilecek.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam eden parkın ve proje kapsamında bulunan havuzun doğal görünüm kazandırılması amacıyla yapıldığını ama kamuoyunda farklı noktalara çekildiğini belirtti. Karatekin, belediye olarak 3 yılda 18 park yapıldığını ve 50 bin metrekare büyüklüğünde 3 parkın daha yapımına devam edildiğini belirterek, "Ancak bu hizmetlerimizi görmezden gelen anlayışlar, bu havuz üzerinden fırtınalar kopartıp farklı anlamlar yüklemeye çalışarak toplumu germeye çalışıyor. Havuzun tatbikat projesine uygun hale gelmesi için ilgili firmaya gerekli talimatlar verilmiştir. Bunu kamuoyuyla paylaşıyor, bundan sonra bu yöndeki suni gündemli ve gereksiz tartışmalara girmeyeceğimizi belirtiyor, yaptığımız hizmetleri Diyarbakır halkının takdirine bırakıyoruz" dedi.

(ME-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title