Haberler

Sözde Ermeni Soykırımının Yıldönümü

Sözde Ermeni Soykırımını Anmak Üzere Her Yıl 24 Nisan Tarihinde Düzenledikleri Türkiye Karşıtı Eylemlerle Tüm Ortadoğu'da Adından Söz Ettiren Lübnanlı Ermenilerin Bu Yılki Törenleri, İçişleri Bakanlığı'ndan Gösteri İznini Alamamaları Nedeniyle Oldukça Sönük Geçti.

Sözde Ermeni soykırımını anmak üzere her yıl 24 Nisan tarihinde düzenledikleri Türkiye karşıtı eylemlerle tüm Ortadoğu'da adından söz ettiren Lübnanlı Ermenilerin bu yılki törenleri, İçişleri Bakanlığı'ndan gösteri iznini alamamaları nedeniyle oldukça sönük geçti.

Beyrut'un Antalyas Kasabası'ndaki Ermeni Patrikhanesi'nin bahçesinde gerçekleştirilen sözde Ermeni soykırımının 92. yıldönümü töreninde konuşan Ermeni Patriği Katolikos 1. Aram, milletlerin toplumsal hafızalarını diri tuttukları ölçüde hayatta kalabildiklerine dikkat çekerek diaspora Ermenilerini 'uyanık' olmaya çağırdı.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan törenlere oranla bu yıl düşük katılımla gerçekleştirilen törende Ermenice konuşma yapan Katolikos 1. Aram sözlerini söyle sürdürdü: "Şehitlerimiz, bize davamızı en sert şekilde sürdürmemiz gerektiğini söylüyor. Bir çok ülke, bu soykırımı kabul etti. Uluslararası toplumun da bu tarihi gerçek karsısında ortak bir tavır belirlemesini ümit ediyoruz. Türkiye, bu soykırımı gizlemek için her türlü yola başvuruyor. Geçtiğimiz haftalarda Ahtamara Kilisesi'ni müzeye çevirmekle dünyaya

medeni bir görüntü sunmak isteyen Türkiye, bu maskesinin ardında dini ve tarihi eserleri yıkan gerçek yüzünü gizliyor".

Ermeni Patriği ayrıca sözde soykırım davasını, Türkiye tazminat ödemeyi kabul edinceye kadar takip edeceklerini de söyledi.

Her yıl 24 Nisan tarihi başta olmak üzere hemen her fırsatta giriştikleri Türkiye karşıtı faaliyetlerle diaspora arasında ayrı bir yere sahip olan Lübnanlı Ermenilerin bu yıl yapmayı planladıkları geniş çaplı gösterinin, Lübnan hükümeti nezdinde gerçekleştirilen diplomatik girişimler neticesinde engellendiği bildiriliyor.

(SA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title