Haberler

Sözde Ermeni Soykırımı ve Dağlık Karabağ Meselesi" Konferansı

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Bizim gençlerimiz kendi tarihlerini çok iyi araştırmalı ve bilgi yüklü olmalılar.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Bizim gençlerimiz kendi tarihlerini çok iyi araştırmalı ve bilgi yüklü olmalılar. Çünkü biri 'Ermeni Soykırımı' olmuştur diye konuşursa ona anında 'hayır öyle birşey olmadı orada şu hadiseleler yaşandı' diyebilmeli" dedi.

Paşayeva, Afşin Belediyesi tarafından hükümet konağı konferans salonunda düzenlenen, "Sözde Ermeni Soykırımı ve Dağlık Karabağ Meselesi" konulu konferansta, Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş ülkeler olduğunu vurguladı.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Paşayeva, tek millet iki devletin vatandaşlarının gücünü artırması, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, haksızlıklara, göz yaşlarına "dur" demesi gerektiğini kaydetti.

Bölgede yaşanan oyunların farkına varılması gerektiğini dile getiren Paşayeva, şunları kaydetti:

"Bizim gençlerimiz kendi tarihlerini çok iyi araştırmalı ve bilgi yüklü olmalılar. Çünkü biri 'Ermeni Soykırımı' olmuştur diye konuşursa ona anında 'hayır öyle birşey olmadı orada şu hadiseleler yaşandı' diyebilmeli. Gençlerimiz internet başında harcadıkları vakitlerinin yüzde 20'sini, kendi tarihini araştırarak geçirmeli. Coğrafyamız üzerinde büyük oyunlar var. Ortadoğu'ya baktığınız zaman büyük oyunların ne olduğunu görebilirsiniz. Bu günlerde Müslüman coğrafyasının yükü bizim insanımız üzerindedir. Müslüman dünyasını bitirecekler yada biz bu oyunları bozacağız. Bu oyunları bozmanın yolu da birlik ve dayanışmadır."

Papa Francis'in, soykırım iddialarına destek veren sözlerine de değinen Paşayeva, "Yalanları gerçek gibi aktarmak kendine din adamı diyen birine yakışmıyor. Papa büyük bir hata yaptı. Tüm dünyada yaşayan Türk kökenli insanların uyanması gerekir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının arkasında nasıl bir oyun oynandığını görerek, çalışmalarımızı artırmamız ve çok yanlış bir ifade kullandığını ispatlamamız gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise Azerbaycan ve Türkiye'nin, dili, dini, tarihi, coğrafyası, duygu ve düşünce dünyası, kaderi ve daha pek çok şeyi aynı milletin iki ayrı devleti olduğunu söyledi.

Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan'ın işgali altında olup, 1 milyondan fazla Azerinin topraklardan sürüldüğünü, mülteci olarak çok zor koşullarda hayat mücadelesi vermek zorunda bırakıldığını vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"Türkiye, Azerbaycan'ın 20 yıldan uzun bir süredir devam etmekte olan bu büyük kederini samimi olarak paylaşmakta, azaltmak yönünde yoğun gayret sarf etmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da hepimiz adına bir taahhüt olarak ifade ettiği gibi 'Azerbaycan için Karabağ konusu ne denli bir kanayan yaraysa, bilinmelidir ki bizim için de o denli kanayan bir yaradır. Bu konunun da sonuna kadar takipçisiyiz, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Güven, milletvekili Paşayeva'ya, Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.

Konferansa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Belediye Başkan Yardımcılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Ganire Paşayeva Azerbaycan Türkiye Karabağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title