Haberler

Sözcü Kalın: "Filistin Konusuna Değinmemesi Söz Konusu Olamazdı"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanımıza dönük, ‘Filistin konusunda bir laf etti mi?’ gibi bir cümleyi telaffuz ettiğine şahit olduk. Ya kendisi Cumhurbaşkanımızın konuşmasını takip edemeyecek durumdalar ya da kendisine yanlış bilgi verilmiş” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanımıza dönük, ' Filistin konusunda bir laf etti mi?' gibi bir cümleyi telaffuz ettiğine şahit olduk. ya kendisi Cumhurbaşkanımızın konuşmasını takip edemeyecek durumdalar ya da kendisine yanlış bilgi verilmiş" dedi.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan ve toplantıda yapılan sunumlara ilişkin bilgi veren Sözcü Kalın, yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelenin devam edeceğini, FETÖ ile mücadelenin yoğun bir şekilde dünya sathında devam ettiğini, geri adım atılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Kalın, üçüncü havalimanı ile ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını, planlandığı şekilde 29 Ekim günü intikal olacağını, yeni havalimanından ulusal ve uluslararası uçuşların başlayacağını kaydetti.

"Bizim tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri"

BM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmada Filistin meselesine değinmediği yönünde yapılan eleştirilere cevap veren Kalın, "Filistin meselesini orada tekraren gündeme getirdi Cumhurbaşkanımız. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla kişi olarak bu meseleye değinmemesi söz konusu olamazdı. Ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanımıza dönük, 'Filistin konusunda bir laf etti mi?' gibi bir cümleyi telaffuz ettiğine şahit olduk. ya kendisi Cumhurbaşkanımızın konuşmasını takip edemeyecek durumdalar ya da kendisine yanlış bilgi verilmiş. Bizim tavsiyemiz o konuşmayı baştan sona dinlemeleri, oradaki vizyonu anlamaya çalışmaları. Belki bu onların küresel düzen ile ilgili tasavvurlarına da mutlaka katkı sağlayabilir" diye konuştu.

"Avrupa'daki bazı önyargılı çevreler de bu konuşmayı dinlemek suretiyle kendilerine bir çeki düzen verirler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'dan sonra Almanya'ya yaptığı ziyarete ilişkin bilgi veren Kalın, ziyaretin başarısız olduğu, gerginliklerle geçtiği tarzda Alman basınında çıkan haberlerin ideolojik tavırları yansıtan tutumlar olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köln Camii'nin açılışında yaptığı konuşmanın son dönemde Avrupa'nın göbeğinde bir arada yaşama ahlakı ve çoğulculuk üzerine bir manifesto olduğunu söyleyen Kalın, "Umarız Avrupa'daki bazı önyargılı çevreler de bu konuşmayı dinlemek suretiyle kendilerine bir çeki düzen verirler" şeklinde konuştu.

Türkiye, Almanya, Fransa ve Rusya'nın katılacağı 4'lü zirvenin altyapısının oluştuğunu belirten Kalın, tarihler üzerinde çalışıldığının altını çizdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title