Haberler

Sözcü: Irak Heyeti Zaman Alacak Fikirlerle Geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 'Irak Heyetinin Bugün Bize, Daha Ziyade Uygulanması Uzun Zaman Alacak Bazı Fikirlerle Geldiğini Gördük' Dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ''Irak heyetinin bugün bize, daha ziyade uygulanması uzun zaman alacak bazı fikirlerle geldiğini gördük'' dedi.

Bir soruyu yanıtlayan sözcü, ''Dost ve kardeş Irak'tan geniş katılımlı bir heyetin ülkemizi ziyaret etmesini olumlu bir çaba olarak değerlendiriyoruz'' derken, ''Irak tarafının konuya iyiniyetle yaklaştığı ve samimi bir çaba sergilediği görülmüştür. Bununla beraber, Irak heyetinin bugün bize daha ziyade, uygulanması uzun zaman alacak bazı fikirlerle geldiğini gördük. Oysa zaman faktörü çok önemlidir'' ifadesini kullandı.

Sözcü, ''Türkiye, PKK terör örgütüyle mücadelede Irak tarafından acil ve kararlı adımlar beklemektedir'' dedi.

Bu ziyaretin aslında, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Irak tarafınca gündeme getirilmiş olduğunu kaydeden sözcü, şunları kaydetti:

''Bu öneri, sayın bakanımızın son Bağdat ziyareti sırasında görüştüğü tüm muhataplarınca da yinelenmişti. Tarafımızdan daha önce de ifade olunduğu üzere, bu heyetten beklentimiz, Irak'ın ülke çapında PKK terör örgütüyle mücadelede atacağı acil adımlar hakkında bizi bilgilendirmesi, bu bağlamda somut öneriler getirmesiydi.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title