Haberler

Söz Verdin Seçime Git

Birlik Başkanı Özhan Canaydın, Federasyonun 26-27 Haziran'daki Mali Genel Kurulunda, Gündeme Seçim Maddesinin Alınması Yanı Sıra Sınırsız Yabancı Oyuncu Olması Kararını Oy Çokluğuyla Alındığını Açıkladı.

Birlik başkanı Özhan Canaydın, federasyonun 26-27 Haziran’daki mali genel kurulunda, gündeme seçim maddesinin alınması yanı sıra sınırsız yabancı oyuncu olması kararını oy çokluğuyla alındığını açıkladı.

VE Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu’nun seçime gitmesi yönünde oy çokluğuyla karar aldı. Federasyonun "Toplanmayacaklar" diyerek rest çektiği Kulüpler Birliği Vakfı dün Ankara’da toplandı ve Haluk Ulusoy Federasyonu’nu, "Ocak ayında seçim sözü verdin, o sözü tut" diyerek seçime davet etti. Bursaspor’un para, G.Birliği Oftaş’ın da "düşürürüz tehdidi aldık" iddialarına rağmen katıldığı, Trabzonspor ve Gaziantepspor’un vekalet vererek iştirak ettiği toplantı sonunda bir açıklama yapan Kulüpler Birliği ve Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, 26-27 Haziran’da yapılacak Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu’nda, gündeme seçim maddesinin eklenmesi için önerge verilmesini oy çokluğu ile kararlaştırdıklarını söyledi. Canaydın, ayrıca yabancı oyuncu sayısının sınırsız olmasının da yine oy çokluğu ile kabul edildiğini belirtti.

Önce yemekte buluştular

Futbolun kalbinin attığı ve hareketli saatlerin yaşandığı Başkent’teki zirve öncesi, federasyon "Havuz sistemi, yabancı kontenjanı, alt yapı çalışmaları üzerine konuşacaktık" diyerek toplantının önüne geçmek istedi. Hatta, "Ancak 7 kulüp katılır" dedikoduları da çıkarılmıştı. Ancak kulüp temsilcileri, önce muhalefetin önde gelen isimlerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek’in belediye evinde verdiği öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu yolda, Bursaspor Başkanı Ali Karasu’nun tansiyonu düştüğü, diğer iki kulüp de vekalet verdiği için 12 kulüp yöneticisi iştirak etti. Yemeğin ardından toplantıya geçilirken, Ankaragücü ve Sivasspor’dan hiçbir temsilci katılmadı. 16 kulübün yer aldığı toplantıda İlhan Cavcav’ın çekimser kaldığı, 11 kulübün ise seçim istediği ifade edildi.

Mosturoğlu: Güvenoyu almalı

Beşiktaş, Gençlerbirliği, G.Birliği Oftaş, Trabzon ve G.Antep delegelerinin "direkt seçim" talebinde bulunmayarak çekimser kaldığı ve bu grubun bazı üyelerinin Haluk Ulusoy’a destek vererek bu kararı aldıkları belirtildi. G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl’ın "Seçim ile ilgili karar alınacaksa kesinlikle karşıyız" şartıyla vekalet verdiği Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, toplantıdan çıkarken yaptığı açıklamada "Biz mevcut yönetimin devamından yanayız" dedi.

Devam eden toplantıda söz alan F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Bizim tavrımız ta başından beri çok acık. Haluk Ulusoy’a güvenmediğimiz, bu federasyonun adalet dağıtmadığını başkanımız Aziz Yıldırım defalarca dile getirdi. Biz sözümüzün arkasındayız, biz de mali kurulda seçim istiyoruz. Ulusoy Federasyonu’nun güvenoyu almasını istiyoruz" diyerek seçim kararı alınmasını talep etti. Mosturoğlu’nun sözleri sonrası 11 kulüp, Futbol Federasyonu’nun "Federasyon, geride bıraktığımız ocak ayında kamuoyuna, mali genel kurulda seçim sözü vermişti" açıklamasına atıfta bulunarak "Madem söz verdi, bu sözü tutsun, temmuzda seçime gitsin" önerisini oy çokluğuyla kabul etti. Bu arada Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın’ın, toplantının yapıldığı binanın yanında yer alan Futbol Federasyonu’nda bulunması dikkat çekti.

Şimdi ne olacak?

26-27 Haziran’da yapılacak mali genel kurulda, yasa gereği 46 delegenin seçim istemiyle önerge imzalaması gerekiyor. Önerge, genel kurula katılan delegelerin yarısından bir fazlası tarafından kabul edilirse, federasyon yönetim kurulu 30 gün içinde seçim gündemli olaganüstü bir genel kurul çağrısı yapmak zorunda kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title