Haberler

Söyleşi - Özyeğin: Girişimcilik Cari Açık Sorununu da Genç İşsizlik Sorununu da Çözer

Dünyanın en büyük girişim sermaye fonu Sequoia Capital'dan 11 milyon dolar yatırım alan Insider'ın yeni Büyüme Yönetim Platformu lansmanında konuşan Fina Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, girişimciliğin Türkiye'nin cari açık sorununu da, genç...

Dünyanın en büyük girişim sermaye fonu Sequoia Capital'dan 11 milyon dolar yatırım alan Insider'ın yeni Büyüme Yönetim Platformu lansmanında konuşan Fina Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, girişimciliğin Türkiye'nin cari açık sorununu da, genç işsizlik sorununu da çözebileceğine dikkat çekti.

Insider'ın yeni platformunun tanıdıldığı ve Sequoia Capital yatırımının basına duyurulduğu gecede DHA'nın sorularını yanıtlayan Murat Özyeğin şunları söyledi:

"Insider gibi gençlerin bizi heyecanlandırdığı ve Sequoia Capital gibi önemli yatırımcıları Türkiye'ye çektiği sürece Türkiye teknolojinin bölgesel gücü olmaya aday olduğunu tekrar ortaya koydu.

"Dünyanın en önemli girişimlerinin önünü açmış bu fonun Türkiye'ye ve Insider'a yapıyor olduğu bu yatırım bizlere tekrar bu konuda yeşeren ümitlerimizle birlikte ne kadar yüksek bir potansiyelimiz olduğunu gösterdi.

"Sequoia bu yatırımıyla bence sadece Insider'a değil, bölgeye çok büyük bir adım atmıştır ve Insider üzerinden sadece bölgeye değil, dünyanın geri kalanına da çok büyük bir penetrasyon yapacağına eminim.

"Sequoia'nın yatırım yapıyo olduğu her şirket global. Hiçbiri ABD içinde veya yatırım yapılan bölgede kalmış şirketler değil. Insider Sequoia yatırımından evvel zaten Asya Pasifik ve Ortadoğu bölgelerinde baya aktif noktada. Şimdi arkasına Sequoia'nın gücünü aldığında muazzam şeyler yapacaktır.

"İnanın, on sene önce Türkiye'de girişimcilik konusunda bir toplantı yaptığımızda yedi sekiz kişinin bir odada toplanmasından ibaretken, bugün gelinen aşamada Lütfü Kırdar'lara, Cemal Reşit Rey'lere, en büyük salonlara sığmaz şekilde konferanslar, boothcamp'ler ve farklı etkinlikler gerçekleşiyor.

"Antalya'da oteller kapatılıyor. Start-up Türkiye, Start-up İstanbul gibi etkinlikler var. Potansiyel çok büyük. Endeavor'u kurduğumuzda daha Insider gibi yatırımlar daha önce yoktu. Türkiye ekosisteminin geldiği noktadan çok gururluyuz ve mutluyuz.

"Türkiye'nin genç istihdam problemini de, genç nüfusun etrafında üretmesi gereken istihdamın artarak gelecek olmasıyla da çözer. İhtiyaç duyulan bu üretimi destekleyecek unsurlar katma değer yaratan şirketlerdir.

"Bunların da en önünde gelenler girişimciler. Bu değerler Türkiye'nin cari açık problemini de, yan sektörleriyle birlikte çok farklı sektörlere açılımıyla da, genç işsizliğin de çözümü için en önemli unsurlardır.

"Dünyanın gelişmiş ülkelerinde dahi işsizlikle baş etme konusunda en önemli güç girişimciliktir. Bizim kadar hızla gelişen bir ülkede bu daha da kritik." (Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title