Haberler

Soydaşlar Ülkeyi Terk Ediyor

Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Bal-göç) Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, 1989 Yılında Bulgaristan'dan Göç Eden Soydaşların Her Geçen Gün Sıkıntılarının Arttığını Söyledi.

Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, 1989 yılında Bulgaristan'dan göç eden soydaşların her geçen gün sıkıntılarının arttığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekilleri Bülent Baratalı, Türkan Miçooğulları, Erdal Karademir ve Yılmaz Kaya'nın derneği ziyareti sırasında bir açıklama yapan Pehlivanoğlu, özellikle 2006 yılının son döneminde soydaşlara çalışma yasağı getirildiğini, çalışanların işyerlerine baskın yapıldığını ve soydaşları çalıştıran işyerlerine ceza kesildiğini belirtti. Pehlivanoğlu, milletvekillerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Sayın milletvekillerimiz derneğimizi birçok kez ziyaret etti. Her gelişlerinde bize moral desteği, onur veriyorlar. Pek çok konuda yaşadığımız sıkıntıları Meclis'e taşıyorlar. Ancak muhalefet partisinin mensupları oldukları için, çözüm mercii olmadıkları için bazı sorunların çözümünde ne yazık ki yol alınamıyor. Ancak onların çabaları bizim umut kaynağımız. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1989'da göç eden soydaşlarımız, ne yazık ki vatandaşlık hakkı alamıyor. Evlerini, tapularını üzerine alamadıkları gibi çocuklarını okutamıyorlar. Ayrıca 2006'nın sonlarından itibaren çalışmaları yasaklandı. Soydaşların çalıştıkları işyerlerine baskın düzenlendi, söz konusu işyerlerine ceza kesildi. Tüm bu sıkıntılardan dolayı soydaşlarımız ülkemizi terk etmek durumunda kalıyor. Bu sıkıntılarımızı da parlamentoda dile getirirseniz çok seviniriz" dedi.

CHP İzmir milletvekilleri, daha önce kendilerine aktarılan sorunlara ilişkin Meclis'te önerge verdiklerini hatırlatarak, yeni sorunların çözümü konusunda gerekeni yapacaklarını söyledi.

(YK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title