Haberler

Sosyete, Miraç Kandili'ni Kudüs'te Geçirecek

Hemen her yıl Miraç Kandili'ni Kudüs'te geçiren işkadını Nadire İçkale ve beraberindekiler, kandili bu yıl da İsrail'de, Kudüs şehrinde karşılayacak.

27 Temmuz'da Kudüs'te olacak grup 5 yıldızlı Regency Jerusalem Oteli'nde konaklayacak. İçkale ve beraberindekiler, 5 gün sürecek gezi sırasında Kudüs, Beytlaham, El Halil, Eriha ve Tel Aviv'deki dini ve turistik mekânları ziyaret edecek.

SOSYETENİN 5 GÜNLÜK PROGRAMI

Miraç Kandili'nin kutlandığı 29 Temmuz'da sabah namazını Mescidi Aksa'da kılacak olan grup, daha sonra El Halil'de bulunan Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve edecek. Kafile, akşam ve yatsı namazlarını da Mescidi Aksa'da kılacak, Ağlama Duvarı ve Hz. İsa'nın doğduğu mağarayı ziyaret edecek. Sosyetik kafilenin en önemli duraklarından biri ise, dünyanın en alçak noktasında bulunan ve yüzde 30'a varan tuz oranı nedeniyle yosun da dahil hiçbir canlının yaşamadığı Lut Gölü...

30 Temmuz sabahı otelden ayrılacak olan grup, Hz. Musa'nın kabrini ziyaret ettikten sonra cildi gençleştiren çamuruyla ünlü "Ölü Deniz" olarak da anılan Eriha şehrindeki Lut Gölü'ne geçecek. Burada dileyenler gölün "nimetlerinden" faydalanabilecek.

Ceylan ve Demirören ailelerine mensup hanımların da bulunacağı kafile, 5 gün sürecek olan geziye 1050 Euro ödeyecek. Nadire İçkale ise bu paradan kişi başına 75 Euro'yu, yönetiminde bulunduğu Diyarbakır Tanıtma ve Dayanışma Derneği'ne aktaracak.

ÇALGILI ÇENGİLİ MEVLİT YAPMIŞTI

Nadire İçkale, kısa bir süre önce 40'ını dolduran torunu Mehmet İçkale için dua okutmuştu. İstanbul ve Ankara sosyetesinin ünlü hanımlarının katıldığı gecede konuklar, girişte dağıtılan eşarpla başlarını kapatıp dua ettikten sonra ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in türküleriyle göbek atıp, halay çekmişlerdi.

İşte çalgılı çengili mevlitten fotoğraflar

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title