Haberler

Sosyal Taraflar Önerilerini Rapor Olarak Sundu

Türk -İş ve Tzob, Ekonomik Sosyal Konsey Toplantısında, Küresel Krizin Etkilerinin Azaltılması Yönünde Hazırladıkları Raporları Başbakan Erdoğan'a Sundular. Türk -İş'in Raporunda, Asgari Ücretle Çalışanların Vergi Dışı Bırakılması Önerilirken, Tzob, Çitçiler İçin Faizsiz Kredi Talep Etti.

TÜRK-İŞ VE TZOB, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Ekonomik Sosyal Konsey'de küresel krizin Türkiye üzerindeki etkilerini azaltmak için hazırladıkları raporları Başbakana sundular.

TÜRK-İŞ, kriz döneminde istihdamın korunması ve geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladığı raporda, işçilerin işten çıkarılmasının önlenmesi gerektiğini kaydetti. Sosyal güvenlik prim ödemelerinin belli bir süre için Hazine tarafından üstlenilmesinin ifade edildiği raporda, faiz oranlarının azaltılması, işletme kredilerinin uzun vadeye yayılarak uygulanması da önerildi.

-"ASGARİ ÜCRETLİ VERGİ DIŞI KALMALI"-

Raporda, ayrıca fazla mesai uygulamasından kaçınılması gerektiği ifade edilirken, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının büyük önem taşıdığı da belirtildi. TÜRK-İŞ'in hazırladığı raporda en dikkat çeken madde ise asgari ücret ile geçinen ailenin vergi dışı bırakılması teklifi oldu. Kamu kemsinde çalışan memur ve sözleşmeli personelin maaşlarının enflasyon oranını yansıtacak şekilde düzenlemesi gerektiği de yine raporda belirtilen diğer bir husus olarak dikkat çekti.

-İFLAS EDEN ÇİFTÇİ TZOB'A GELİYOR"-

TZOB ise, son yıllarda tarım sektörünün büyük sıkıntı içinde olduğunu belirttiği raporda, kredi kullanımı ve kredi borçlarının ödenmesindeki sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti. İcraya verilen çiftçilerin kuruma gelmeye başladığının vurgulandığı açıklamada, çiftçilere faizsiz kredi verilmesi önerildi. TZOB raporda ayrıca, GAP, DAP, DOKAP, KOP projelerinin de aksatılmaması gerektiğini vurguladı. (ANKA)

(ERD/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title