Haberler

Sosyal Medya Yangın Söndürme Çağrısıyla Vatandaşlar Seferber Oldu

Güncelleme:

İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı. Yardım çağrısı üzerine vatandaşlar, asker ve görevliler yürüyerek ulaştıkları kayalık alandaki yangını söndürmek için uzun süre ter döktü.

Yangın, akşam saatlerinde Çelikhan yolu üzerindeki Palanlı Dağı bölgesindeki ormanlık alanda çıktı. Çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu alandaki alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, ormanlık alanın kayalık ve engebeli olması nedeniyle araçlarla ulaşımı sağlayamadı. İtfaiye ekipleri kendi imkanlarıyla yürüyerek ormanlık alana ulaşarak çalılar ve kazma kürek ile üzerine toprak attıkları ateşi söndürme uğraşı vermeye başladı. Ancak, rüzgarın da etkisiyle alevler büyüyüp geniş bir alana yayılmaya başladı. Söndürme çalışmasında dağlık alana araç çıkaramayan itfaiye ekipleri, insan gücüyle çalışmak zorunda olduklarını belirtip destek istedi.

ANONS YAPILDI, HALK SEFERBER OLDU

Bu gelişmenin ardından durumdan haberdar edilen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın talimatıyla UMKE, Orman Müdürlüğü ve bazı kamu kurumlarının görevleri söndürme çalışmalarına destek için bölgeye yönlendirildi. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da belediye hoparlörlerinden anons yaptırarak yangına müdahale için vatandaşları bölgedeki söndürme çalışmalarına katılmaya davet etti. Kutlu, aynı zamanda sosyal medya hesabındaki takipçilerine de durumu ileterek yangına müdahale için duyarlı olunması çağrısı yaptı. Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner de telsiz anonsu ile polislerden yangın alanına gidecek olanlara ulaşım noktasında destek olunması talimatını verdi. Salmaner, ardından ekipleri kahvehanelere göndererek vatandaşları yangın söndürme çalışmalarına katılmaya çağırdı.

Kent yöneticilerinin çağrısının ardından yüzlerce kişi kendi imkanları ve belediyenin tahsis ettiği araçlarla yangın bölgesine gitti. Araçların durmasının ardından 20 dakika süren yolculuğun ardından yangın bölgesine ulaşan vatandaşlar, kamu görevlileri ve askerler ile koordineli şekilde alevlere müdahale etti. Kazma ve küreklerle müdahale edilen yangın 5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsrev Kutlu Çelikhan Adıyaman Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

anti bela:

Ne acizlik ama koskoca devlet hala orman söndürmekten aciz hemde bu çağda

15
29
yanıtYanıtla
emrebu_vatan_hepimizin@gmail.com:

Haberde '' vatandaşlar, kamu görevlileri ve askerler ile koordineli şekilde alevlere müdahale etti '' yazıyor zaten! Senin amacın farklı maalesef !!

yanıt0
yanıt0
ganerdo:

Gerizekali Geziciler nerdeler, söndürmeye gitsinler.

16
20
yanıtYanıtla
fbaygolobussum@hotmail.com:

mal misin sen kardesim ne alakasi var gezi ile senin beynin almaz haklisin orumcek kafali

yanıt0
yanıt0
adıyaman:

yangın söndü çok şükür. . ama yılların emeğine yazık oldu. .

1
0
yanıtYanıtla
Met-10:

Anti Bela Bilmiyorsan öğren . . Mükellefler yangın söndürme çalışmasına katılmak zorundadır. . Artı Devlet Orman söndürmeye çok büyük bir önem vermektedir. Yakınlarında varsa bi yangın söndürme ekip binası falan git 2 gün kalda gör nasıl herkes canla başla mücadele ediyormuş gör.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title