Haberler

Sosyal Medya Bu Görselle Çalkalanıyor! Sizce Çizgiler Düz mü Dalgalı mı?

Bu görsele baktığınızda ne görüyorsunuz? Bir dalgalı, bir de dik çizgilerden oluşan sıralar değil mi? Cevabınız maalesef yanlış!

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Soyal medya yeni bir görsel illüzyonla çalkalanıyor. Kullanıcıların ilk bakışta farklı sandıkları çizgilerin arkalarındaki fonun rengi normale dönüştürülünce birbirinin aynı oldukları anlaşılıyor.

EĞRİLİK KÖRLÜĞÜ

Bu şaşırtıcı durum eğrilik körlüğü olarak adlandırılan fenomenle ilgili bir durum. Bir optik yanılsama sebebiyle dalgalı zannedilen çizgiler aslında tamamen düz. Japon biliş ve illüzyon araştırmacısı Kohske Takahashi, eğri ve köşe algılamanın altında yatan mekanizmalar için "eğrilik körlüğü" tanımlamasında bulunurken, temel olarak gözler, arka planın renk şemasına bağlı olarak dalgalı bir çizginin zikzak çizgisi olduğuna ikna olabilir diyor.

GÖZLERİMİZ BEYNİ KANDIRIYOR

Gözülerin bir çizgini kavisli olup olmadığı konusunda kafası karıştığında, hayatı kolaylaştırmak için onu zikzak şeklinde algılıyor. Resimde, gri arka planda gözlemlenen çizgiler zikzak şeklinde görünüyor, zira beynimiz gözlerimiz tarafından kandırılıyor.

Mr Takahashi, "Fiziksel olarak, tüm çizgiler aynı şekle sahip dalgalı çizgilerdir. Orada hiçbir üçgen dalga ve dolayısıyla hiçbir köşe yok" diyor.


Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Komik - İlginç Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (10)

halil:

Bu AKP lidir kesin

4
6
yanıtYanıtla
Boş:

Boş haber nedir bilir misiniz?

9
1
yanıtYanıtla
cosmos:

uzay zamanda madde büzülür hadi açıklasınlar göreyim)))

2
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

dalgalı

0
2
yanıtYanıtla
Hiç:

Aksine ölçülebilir boyutlara sahip cismin gayet köşesi olabilir. Öyle sanıyorum ki henüz bilenen köşe tanımları arasına girmemiş ve keşfedilmeyi bekliyordur. . .

2
0
yanıtYanıtla
ACABA:

Aman tanrım kör oldum yada olmuşum Yani onun gibi bi şey

1
0
yanıtYanıtla
sihirbaz:

beynimle barışığım . bizi değil bu deneyi hazırlıyanı kontrol altında tutmak lazım . iyi değil çünkü, , yada sabah ilaçlarını almayı unutmuş. .

0
0
yanıtYanıtla
fenerelli:

hepsi eğri koçum. düz diye milleti kandırıyor

0
0
yanıtYanıtla
Bedel:

Karşık

0
0
yanıtYanıtla
Yusuf:

Apaptalca

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title