Haberler

Sosyal Kalkınma Fonlarını Tanıtım Bölge Toplantısı

Devlet Planlama Teşkilatı Ekonomik ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik AB Fonlarının Tanıtımına İlişkin Bölgesel Toplantı, Malatya'da Gerçekleştirildi.

Devlet Planlama Teşkilatı Ekonomik ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik AB Fonlarının Tanıtımına İlişkin Bölgesel Toplantı, Malatya'da gerçekleştirildi.

Altın Kayısı Oteli'nde düzenlenen sosyal kalkınma fonlarını tanıtım toplantısına katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, Avrupa Konseyi Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Füsun Çiçekoğlu ve DPT Uzmanı Hülya Tokgöz, 2007-2013 dönemini kapsayan Avrupa Birliği (AB) hibe fonları hakkında bilgi verdi.

Avrupa Konseyi Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Füsun Çiçekoğlu, "Avrupa Birliği tarafından 2007 - 2013 döneminde aday ve potansiyel aday ülkelere yapılacak mali yardımlar ile ilgili Katılım Öncesi Mali İşbirliği Aracı (İPA) kapsamında toplantı yapılmaktadır. Bu dönemde, IPA fonları hem Türkiye'nin bölgeleri arasında gelişmişlik farklılıklarını gidermek hem de bütün olarak Türkiye'yi AB gelişmişlik seviyesine yaklaştırmak amacıyla Türkiye'yi üyelik döneminde faydalanacağı AB fonlarının kullanımına hazırlamayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Programlar kapsamında, 2007-2009 döneminde AB katkısı ve Türkiye katkısı ile birlikte yaklaşık 857 milyon euro kaynak kullandırılmasının öngörüldüğünün dile getirildiği toplantıda, daha sonra şunlar belirtildi:

"Bu süreçte stratejik koordinatör olarak görev alan DPT, Türkiye'nin özellikle gelişmekte sıkıntı yaşayan bölgelerinde kamu kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler, sanayi ve ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşları dahil olmak üzere bölgesel kalkınma konusunda inisiyatif alabilecek bütün kesimleri bilgilendirmek amacıyla konferanslar düzenlemektedir." Toplantıya; Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden gelen ilgili ve yetkililer katıldı.

(NA-SMR-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title