Haberler

Sosyal Güvenlik Yasası Tartışıldı

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim ayında yasalaşması beklenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yeni çıkacak yasayla dar ve orta gelirli ailelerin riske gireceğini, yasanın sesinin yürürlüğe girdikten sonra çıkacağını ileri sürdü. Sosyal devletin orta ve dar gelirlilerin geleceğe yönelik risklerini ortadan kaldırmak için varolduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne zaman ki bir toplumda yoksulluk, sefalet baş göstermiştir, orada sosyal güvenlik devreye girmiştir. Sosyal güvenliği vatandaşa ulaşılmaz kılarsanız sosyal güvenlik sosyal güvenlik olmaktan çıkar" dedi.

AK Parti'nin yaptığı reformları eleştiren Kılıçdaroğlu, yeni yasayla birlikte prim ödeyemeyen esnafın da sağlık hizmeti alamayacağını ve primini ödemediği aylar için hacizle karşılaşacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, sadece esnafın değil eşinin ve bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının da prim ödenmediği için sağlık hizmeti alamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, Ekim ayında yasalaşması beklenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini kaydetti.

Panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil ise, Ekim'de yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Yasası'nın parası olanın yasası olduğunu savundu. Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın vatandaşın haklarını ortadan kaldırdığını iddia eden Tamaylıgil, "Sosyal Güvenlik Yasası hep reform olarak gündeme geldi. Çok büyük açıklar veriyoruz. Bu açıkları kapatamıyoruz. Genç nüfusumuz var, bunları sistem içinde daha yapıcı hale getirmeliyiz. Bunun için de 'Reform yapmalıyız' diyerek her 4 senede bir reform yapıyoruz. Her 4 senede bir yaptığımız reformlar birilerine emanet edilip, sözler verilip yapılıyor. Ama Türkiye'de yaşayan vatandaşın haklarını ortadan kaldırarak eziyor" diye konuştu.

(MÇ-MT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title