Haberler

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı

Adana'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı Kapsamında Basın Çalışanlarının Yıpranma Hakkının Kaldırılmasına Karşı İmza Kampanyası Başlatıldı.

Adana'da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında basın çalışanlarının yıpranma hakkının kaldırılmasına karşı imza kampanyası başlatıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi öncülüğünde başlatılan kampanyada, medya çalışanları ve sendika yöneticilerinin katılımıyla toplanan imzalar, Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilecek.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda, çağdaş demokrasilerde, kamuoyu denetimi, hem yürütme, hem yasama, hem de yargı için vazgeçilmez olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

"Gazetecilik, hem fikren, hem de bedenen yıpratıcı, her açıdan riskli ve yoğun tempo isteyen bir görevdir. Hükümet, reform aldatmacasıyla kartelci medya patronlarının istekleri doğrultusunda, gazetecilerin çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle 30 yıl önce yürürlüğe konulmuş olan yıpranma hakkını (fiili hizmet süresi zammı) ortadan kaldırılmaya çalışmaktadır. Yasalaştırılmaya çalışılan düzenleme ile aralarında gazetecilerin de bulunduğu bir grup sigortalının yıpranma hakkı yok edilmek istenmektedir. Bu

bir hak gaspıdır ve kabul edilemez."

(AB-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title