Haberler

Sosyal Güvenlik Yarın Meclis Genel Kurulu'nda

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında Değişiklik Öngören Tasarı Yarın Meclis Genel Kurulu'nda Görüşülecek.

Kamuoyunda tartışmalara yol açan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasında değişiklik öngören tasarı yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Hükümetle Emek Platformu arasında yürütülen görüşmelerin ardından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasasında değişiklik öngören tasarı Meclis Genel Kurulu gündemine geliyor. Hükümetle Emek Platformu arasında yürütülen görüşmelerde ise 9 bin olarak öngörülen prim gün sayısının 7 bin 200'e indirilmesi başta olmak üzere, aylık bağlama oranının sisteme yeni girenler için yüzde 2 olması, halen çalışmakta olanlar için aylık bağlama oranının da yüzde 3 olması gibi bazı konularda anlaşma sağlanmıştı. Hükümet prim gün sayısında indirime gitmesine rağmen, emeklilik yaşının 65'e çıkartılması konusundaki ısrarını korumuş ve Emek Platformu ile yapılan görüşmelerde bu konuda uzlaşma sağlanamamıştı. Yürütülen görüşmelerin ardından hükümet tasarı Meclis Genel Kurulu gündemine getirme kararı alırken, Emek Platformu ile üzerinde anlaşılan düzenlemeler ise Genel Kurul'da iktidar tarafından verilen önergelerle gerçekleştirilecek. Tasarıya tepki gösteren muhalefet de, vereceği önergelerle, itiraz ettikleri maddelerin değiştirilmesini isteyecek. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title