Haberler

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilgilendirme Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ataman Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Başkanı Tahsin Halcı, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu ile Sosyal Güvenlik Kurumu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanı Tahsin Halcı, Sosyal Güvenlik Reformu ile yeni düzenlemelerin getirildiğini belirterek, bu yenilikle Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK kurumlarını, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) adıyla bir çatı altında topladıklarını söyledi. Toplantıyı düzenlemelerindeki amaçlarının, yapılan yeniliklerin daha iyi anlatmak olduğunu ifade eden Halcı, insanların bu reformu farklı şekilde algıladıklarını kaydetti. Bazı vatandaşların küçük yaştaki çocuklarını sigortalı yapmak için koşuşturduğunu dile getiren Halcı, bunun gerekli olup olmadığının henüz anlaşılamadığını savundu.

Daha sonra Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili bilgilendirme konuşması yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ataman Yılmaz, reformların insandan insana, toplumdan topluma ve ülkeden ülkeye farklılıklar gösterdiğini dile getirerek, reform konusunda Türkiye'nin diğer ülkelerle de temas halinde olduğunu söyledi. Türkiye'nin şu an Sosyal Güvenlik konusunda bir toparlanma dönemini yaşadığını ifade eden Yılmaz "Amaçlanan hedef, farklı kesimlere sunulan hizmette belirli bir norm ve standart birliği oluşturmaktır. Amacımız 2'ye bir oran yerine, uluslararası normlarda geçerli olan 7 oranıdır. Ama 4 ile 7 arasındaki oran dünyadaki en ideal orandır. Sosyal Güvenlik sisteminin yarattığı etkiler ülkenin mali yapısını da etkiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kendi yağıyla kavrulan bir sistem olmalıdır. Bütçeye yük olan bir sistem olmamalıdır" diye konuştu.

Türkiye'de şu an SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında 15 milyon aktif, 7,5 milyon da pasif sigortalı bulunduğunu ifade eden Yılmaz, bakmakla yükümlü olunan kişilerle beraber, Sosyal Güvenlik şemsiyesi altında 60 milyona yakın kişinin olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Buna yeşil kartlılar da ilave edildiğinde, sağlık hizmetleri karşılananların oranı Türkiye nüfusunun yüzde 90'ını geçmektedir. Biz Sosyal Güvence dışında kalan vatandaşlarımızı da Sosyal Güvenlik paketlerinden yararlandırıyoruz. Bu konuda belediyelerin önemli çalışmaları oluyor. Bu paketlerden yararlananlarına başında yeşil kartlılar denilen bir grup geliyor. Şu an ülkemizin yüzde 90'ının Sosyal Güvenlik şemsiyesi altına alındığını söyleyebiliriz." (AÖ-ÖS-Y) 03.07.2008 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title