Haberler

Sosyal Güvenlik Kurumu Afyonkarahisar İl Müdürü Aslan'ın Basın Toplantı:

- Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Afyonkarahisar İl Müdürü Kerim Aslan, Hedeflerinin Verimli ve Şeffaf Bir Kurum Oluşturmak Olduğunu Belirterek, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadelenin Üzerine Ciddiyetle Gidileceğini Söyledi.

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Kerim Aslan, hedeflerinin verimli ve şeffaf bir kurum oluşturmak olduğunu belirterek, kayıt dışı istihdamla mücadelenin üzerine ciddiyetle gidileceğini söyledi.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın birleşmesiyle kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Afyonkarahisar İl Müdürlüğü'ne atanan Aslan, makamında basın toplantısı düzenledi. Kurumun hedef ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Aslan, SGK'nun önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'nin en önemli kurumu olacağını söyledi. Bunu gerçekleştirmek amacıyla öncelikle fiziki alt yapı ve otomasyon altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Aslan, “Bu konularda merkezden yürütülen çalışmalar taşra birimlerinde de gerçekleştirilerek her kademede aralıksız devam edecektir. Bugün geldiğimiz noktada gelişmiş ülkelerle kıyaslandığı zaman sosyal güvenlik sistemimizin dengelerinin bozuk olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 4 çalışana 1 emekli düşmesi sisteminin sürdürülebilirliği açısından eşik değer görülürken, bizde ise oran 2'ye 1'in altındadır” dedi. Kurumun sayısal verileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Aslan, “2007 yılı sonu itibariyle prim gelirlerimin toplamı 42 milyon 573 bin YTL iken, emekli aylığı ödemelerimiz toplamı 52 milyon 311 bin YTL olarak gerçekleşmiştir. Bu da prim gelirlerimizle emekli aylıklarının ancak yüzde 81'inin karşılanabildiğini göstermektedir” diye konuştu.

VATANDAŞ ODAKLI, GÜLERYÜZLÜ HİZMET...

Önümüzdeki dönemde kayıt dışı istihdamın önlenmesi ve prim tahsilatının arttırılması gibi konularda yoğun bir çalışma dönemine girileceğini belirten Aslan, şunları söyledi; "Bu sorunu işverenlerimizi cezalandırıcı yöntemlerle değil, bilgilendirici ve yol gösterici bir anlayışla çözmeye çalışacağız. Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda sosyal güvenlik kontrol memurları, gerek işyeri denetimleri gerekse rehberlik vazifesi görecek şekilde istihdam edilerek sorunun üzerine ciddiyetle gidilecektir. Bu süreçte iki temel hedefimiz var. Birincisi etkin, verimli ve şeffaf bir Sosyal Güvenlik Kurumu oluşturmaktır. İkincisi ise vatandaş odaklı, güler yüzlü bir hizmet sunumunu tüm birimlerimizde gerçekleştirmektir. Çalışanlarımızla birlikte bu hedefleri gerçekleştireceğiz. Hedefimiz kurumumuzu, tüm kurumların ve insanların gıptayla baktığı ve 'Biz de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışmak istiyoruz' dedikleri bir kurum haline getirmektir.” (MD-ATA-Y) 19.02.2008 19:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title