Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası

Erzurum Türk Büro-sen Şube Başkanı Gani Harmandar, Sosyal Güvenlik Sisteminin Kar-zarar Mantığı ile Ele Alınmaması Gerektiğini Bildirdi.

Erzurum Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, sosyal güvenlik sisteminin kar-zarar mantığı ile ele alınmaması gerektiğini bildirdi.

Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, "Sosyal devlet olmanın gereği milletin sosyal güvenlik ve sağlık yükünü karşılamaktır. Sosyal Güvenliğe yapılan devlet baskısı devlet olmanın bir gerçeğidir. Gelişmiş pek çok ülke sosyal güvenlik sistemine katkılarda bulunmakta ancak; hiçbir zaman bu katkı kara delik olarak adlandırılmamaktadır" dedi.

Her çalışanın mutlaka sosyal güvenlik sistemine dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Harmandar, "Tabiiki devlet olarak bazı tedbirler alınacaktır. Ama alınan tedbirler karşılığı mali yük öncelikle kayıt altındaki sigortalılara yansıtılmamalıdır. Her çalışan mutlaka sosyal güvenlik sistemine dahil edilmelidir. Bunun için öncelikle kayıt dışı istihdamın kayıt altına alınması, istihdam oluşturacak yatırımlara öncelik verilmesi, pirim yükünün hafifletilmesi, makul olmayan yaş ve pirim ödeme gün sayılarının çalışanlar üzerinde oluşturduğu ‘Bu sistemden ancak mezarda emekli olurum’ psikolojisinin ortadan kaldırılarak sigortalılığı özendirecek tedbirler alınmalıdır. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ve sendikaların örgütlenmelerinin önündeki engellerinde kaldırılması gibi tedbirler muhakkak alınarak sisteme yeni iştirakçiler kazandırılmalı, Sosyal Güvenlik Kurumu'na hükümetlerin her türlü müdahalesinin de önüne geçilmelidir" diye konuştu.

TBMM’de görüşülmekte olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nda sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının uyarılarının da dikkate alınmasını isteyen Harmandar, şunları söyledi:

“Sosyal kesimlerin ve onların temsilcileri sendikaların makul talepleri dikkate alınarak revize edilmelidir. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddeler, mahkemenin iptal gerekçeleri dikkate alınarak devredilen Emekli Sandığı sigortalılar yani Devlet memurları ayrı bir yasa ile değerlendirilmelidir." (AY-ST-Y) 12.04.2008 14:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title