Haberler

Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerine 'Belediyecilik' Anlatıldı

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen konferansa katılan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, belediyecilik hakkında bilgi verdi.

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta belediyecilik hakkında konuşan Başkan Kaldırım, çalışmaları hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Gazi Belediyesi'nin konumu nedeniyle sorumluluklarının bir kat daha fazla olduğunu söyleyen Kaldırım, şehir dışında kendisine Gazi Belediyesi'nin konumu hakkında soru soranlara, "Ankara'nın Çankaya'sı, İstanbul Beyoğlu'su neyse Samsun'un da Gazi'si odur" diye cevap verdiğini belirtti. Göreve geldiği günden itibaren yoğun bir çalışma ortamında olduklarını dikkat çeken Başkan Kaldırım, "Belediyecilik, tamamen hizmet esaslı bir çalışma gerektirir. Sadece bir kesimin değil, her kesimin hizmetindesinizdir. Bu anlamda çalışmalarınızı geniş kapsamlı olarak sürdürürsünüz. Gazi Belediyesi olarak biz istihdam alanında Gazi Meslek Edindirme Kurslarını, özürlülerimiz için Gazi Özürlüler Koordinasyon Merkezi'ni, gençlerimiz için Gençlik Koordinasyon Merkezi'ni, kadınlarımız için Kadın Koordinasyon Merkezi'ni kurduk. Yetinmedik, Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Merkezi'ni ve Geri Kazanım Projesi'ni (GEKAP) hayata geçirdik. Çok Amaçlı Gençlik Merkezi (ÇAGEM) ile bölgede ilk olmak için kollarımızı sıvadık. Bu projeler hayata geçerken kendi eksiklerimizi tespit etmeye ve devamında yeni projeleri beldemizle buluşturmaya devam ettik. Kısa sürede adımız rutin belediyeciliğin dışına çıkarak sosyal belediyecilik de örnek gösterilir bir hale geldi" diye konuştu.

"HAKLA İÇ İÇE OLMAK LAZIM"

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, bir öğrencinin sorduğu, "Okulumuzun genel amaçlarından birisi de geleceğin yöneticilerini yetiştirmek. Aramızdan önemli yöneticiler çıkacağına inanıyoruz. Belediye Başkanı olmak için hangi özelliklere sahip olmak lazım?" şeklindeki sorusuna, "Yaşadığı yeri seven, insanlarını benimseyen ve hizmet duygusunu en yoğun şekilde yaşamak gerekiyor. Verdiğiniz hizmetin karşılığını vatandaş mutluluğu olarak geri almak en güzel duygu. Bu anlamda halkla iç içe olmak, yeni projelerle hayatlarını kolaylaştırmak lazım. Bu düşüncelere sahipseniz, önünüzde hiçbir engel duramaz" şeklinde cevap verdi.

Konferansın sonunda Başkan Kaldırım'a teşekkür eden öğrenciler üzerinde teşekkürlerini dile getirdikleri bir tabağı da hediye ettiler.

(SAM-SA)

15.11.2007 18:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title