Haberler

Sorgun'da Tarım Fuarı Açıldı

Sorgun ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi, Makine ve Ekipmanları Fuarı açıldı.

Sorgun ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi, Makine ve Ekipmanları Fuarı açıldı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Alanı'nda düzenlenen Sorgun 2. Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi, Makine ve Ekipmanları Fuarı kapılarını düzenlenen törenle açtı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, açılışta yaptığı konuşmada, Yozgat ile ilçelerinin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu dile getirdi.

Yozgat'ın ve ilçelerinin üreten bir şehir haline getirilmesi, 15 milyon dolar olan ihracatın çok daha yukarılara çekilmesi gerektiğini belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

"İnsanımıza pozitif bir şekilde davranarak onların kendine güvenini getireceğiz. İşte bu tip fuarlar, ekonomik organizasyonlar da bizi kendimize getirir. Dünyadaki egemenlerin yüzüne 'dünya 5'ten büyüktür' diyebilen bir cumhurbaşkanı, gelişmiş bir demokrasisi, halkının yönetimine ortak olduğu bir idare şekli, sanayicisiyle, üreticisiyle ihracatı öne alan bu ülke önümüzdeki yıllarda daha ileri bir konuma gelecektir. Ben Yozgat'ın da gelecek günler içerisinde daha aktif, üretimi öne alan, tarımsal sanayide ileri gitmiş, özellikle kongre ve spor turizminde, 2018 yılında hizmete girecek hızlı treniyle, havaalanıyla, Organize Sanayi Bölgeleri ve en önemlisi üniversitesiyle, bölgenin parlayan yıldızı ve termal başkenti olacaktır."

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan da bu yıl ikinci düzenlenen fuarın bölgenin en büyük organizasyonlarından biri olacağına inandığını söyledi.

Fuara 150 firmanın katıldığın kaydeden Arslan, "150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz fuar, Sorgun ve çevresine dinamizm getirecek bir özelliğe sahiptir. Fuar, 25 Eylül'e kadar ziyarete açık olacaktır." dedi.

Fuarın açılışına AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Yozgat Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Kazım Arslan Yozgat Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title