Haberler

    Sony, Çin'deki Akıllı Telefon Fabrikasını Kapatma Kararı Aldı

    Japonya merkezli teknoloji devi Sony, karını artırabilmek adına Çin'deki fabrikasını kapatarak akıllı telefon üretimini Tayland'a kaydırmaya karar verdi.

    Geçtiğimiz yıl güncel döviz kuruyla 4,8 milyar lirayı bulan bir zarar yaşadığı söylenen Sony, telefon piyasasının kaybedeni oynamamak adına Çin'deki akıllı telefon üretim fabrikasını kapatıyor. Reuters'tan aktarılanlara göre Japon menşeili elektronik devi, çok yakın zamanda üretimini Pekin'den Tayland'a taşıyacak.

    Tayland'daki üretim tesisi, Sony'nin tek akıllı telefon üretim merkezi olacak ancak şirket, anlaşmalı olduğu bazı dış kaynaklara da üretim yaptırmaya devam edecek.

    Sony, akıllı telefon pazarında diğer şirketlere nazaran küçük bir paya sahip. Hatta istatistiklerden bahsedecek olursak Avrupa ve Japonya akıllı telefon pazarındaki payı %1'in altında. Bu kadar düşük bir yüzdeyle dahi Sony, telefon dünyasının dev şirketlerinin yaşadığı yeni ürün çıkartma döngülerinin uzunluğu, sektördeki inovatif fikir azlığı ve yeni pazarların oluşmaması gibi sorunlardan muzdarip.

    Ancak her ne olursa olsun Sony, üst düzer telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Barselona'daki MWC 2019'da detayları ortaya çıkan Sony Xperia 1'in şirketin gümbür gümbür gelecek bu seneki amiral gemisi olması çok muhtemel.

    Şirketin akıllı telefon pazarından çekilmemesinin temel sebebi, 5G döneminde yapabileceği atılımlarla şirkete bütünsel bir fayda sağlama amacı olarak gösteriliyor. Üretim merkezinin de taşınmasıyla birlikte bu bağlamda Sony, 2020 yılından itibaren kârlı bir başlangıç yapabilmeyi hedefliyor.

    Şirket, verdiği kararın tamamen maddi olduğunu belirterek ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliklerle hiçbir alakası bulunmadığının altını çizdi. Ayrıca sektörde devam eden rekabet ve üretim maliyetleriyle birlikte geçtiğimiz yıl Samsung da Çin'deki en büyük fabrikasını kapatarak diğer fabrikalarında üretime devam etme kararı almıştı.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Cep Telefonu Sony Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title