Haberler

Sonsuz Şükran Köyü'ne Ziyaretçi Akını

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan sanatçıların köyü yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan sanatçıların köyü yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali"ne birçok ünlü sanatçı akın ederken, ünlü isimleri yakından görmek isteyenler de kerpiç evlerden inşa edilen Sonsuz Şükran Köyü'nü geziyor.

Gündüz sanatçıların köyünü gezerek yapıları inceleyen ziyaretçiler, buraya yerleşen sanatçılarla tanışarak sohbet ediyor.

Ziyaretçiler, akşam saatlerinde ise belde meydanında gerçekleştirilen sanat aktivitelerini takip ediyor. Her gün bir sinema filminin gösterildiği belde meydanında, daha sonraki saatlerde ise filmde rol alan oyuncular ile yönetmenleri katılımcılarla söyleşiler yapıyor.

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sonsuz Şükran Köyü'ne olan ziyaretçi ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

Aileleriyle birlikte gelen ziyaretçilerin gündüz Sonsuz Şükran Köyü'nü gezdiğini akşam da yapılan etkinliklere katıldığını ifade eden Çiğdem , "17 Eylül'e kadar devam edecek festivalimize herkesi davet ediyoruz. Burada hayata geçirilen projenin sadece Hüyük'ün ve Çavuş'un projesi olmadığının altını çizmek istiyorum. Civar köy ve beldelerimizin, ilçelerimizin en önemlisi de Konya'nın projesidir. Tüm Konya'nın bu projeye sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title