Haberler

Sanatçıların köyünde yarı gerçeksi heykel "mola"nın açılışı yapıldı

Güncelleme:

Sanatçıların köyünde yarı gerçeksi heykel "mola"nın açılışı yapıldı Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde yapımı sonlanan yarı gerçeksi heykel "Mola"nın açılışı gerçekleştirildi.

Sanatçıların köyünde yarı gerçeksi heykel "mola"nın açılışı yapıldı

KONYA - Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nde yapımı sonlanan yarı gerçeksi heykel "Mola"nın açılışı gerçekleştirildi.

Uzun yıllar İtalya'da yaşam süren ressam ve heykeltıraş Sevgi Erdaha'nın Sonsuz Şükran Köyü'nde atölye haline getirdiği evinde yapımını bitirdiği ve bir tarım işçisinin dinlendiği anları sembolize eden "Mola" adlı yarı gerçeksi heykel, sanatçı köyünde yaşayan sanatçıların da katıldığı bir törenle açıldı.

Sevgi Erdaha, kerpiç evinin önünde sergilemeye başladığı yarı gerçeksi heykelin örtüsü kaldırılmadan önce yaptığı konuşmada, uzun bir süre önce yerleştiği Sonsuz Şükran Köyü'nde "Mola"nın yaptığı ilk heykeli olduğunu söyledi. Erdaha, "Gerçeksi hiper real dediğimiz, gerçeksi tarz. Ama tam yüzde yüz hiper real değil, yarı hiper gerçeksi bu heykeli köyüme armağan ediyorum. Umarım bize büyük bir şans getirir" dedi.

Yarı gerçeksi heykelin tarla dönüşü "mola" veren ve beklerken dinlenen elinde kürek olan bir tarım işçisini sembolize ettiğini belirten Erdaha, "Bu arkadaş bir tarım işçisi. Her ne kadar beni düşündürdüyse de, tarlalara gittiğimiz zaman genelde kadınlar çalışıyor. Bir dahaki sefere ise kadın yapacağım. Şu anda yorulmuş ve dinleniyor gördüğünüz gibi. Güneşte durmaktan yanmış, tarlada çalışanlar genelde öyle oluyorlar. Şu anda dinleniyor, tabii ki bunun dinlenmesi ömür boyu sürecek sanıyorum. Pandemi sürecinden önce başlamıştım yapımına. Ben İtalya'da yaşıyorum biliyorsunuz. Bunu çalışırken İtalya'ya dönmem gerekti ve yarım kalmıştı. Araya pandemi girdi o sırada, devam edemedim. Bu yaz ise durum sakinleşince gelip bitirmeyi düşündüm. Yeri, burası, kapımın önü. Burada sergileyeceğim, evimin önünde. Aynı zamanda köyün bekçisi de olur. Çünkü uzaktan bakıldığında gerçek bir insan zannederler. Gece herhangi birileri gelirse çekinir uzaklaşmaya sebep olabilir" dedi.

Konuşmanın ardından heykelin açılışı, alkışlar eşliğinde üzerindeki örtünün sanatçılar tarafından birlikte kaldırılmasıyla gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İtalya Konya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title