Haberler

Sondakika haberler! Sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hangi kısıtlamaları açıkladı

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme dair açıklamalar yaptı. Peki, Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi mi? Sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sondakika haberi gelişmesinin detayları!

10 Mart'ta bu yana devam eden pandemi sürecinde vatandaşlar ve görevliler koronavirüs ile mücadele ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi mi?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Bakan Koca sokağa çıkma yasağı ileilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını, bu uygulamaların tercih edilmediğini biliyoruz. Türkiye için sokağa çıkmaya yasağının söz konusu olmadığını söyleyebilirim. Bizim özellikle sonuç alabileceğimiz, maske ve mesafeyi çok söylüyoruz. Ama bu bulaşın en önlenmesinin kısa yolu mesafe, mesafenin korunmadığı yerde maske. Basit 2 uygulama ile sonuç alındığını biliyoruz. Hem esnek çalışma, hem ulaşımla ilgili bir takım düzenlemeler. Bu esnek çalışma ile ilgili sadece kamu değil özel sektöründe içinde olmasını Bilim Kurulu öneriyor. İlin ya da illerin durumuna göre bu kararların alınabileceğini söylüyorum."

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Fahrettin Koca Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title