Haberler

Sondaj Hamlesi Devam Ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesinde başlattığı sondaj hamlesine Dağarlar Mahallesi ile devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesinde başlattığı sondaj hamlesine Dağarlar Mahallesi ile devam ediyor. MASKİ'nin mahallede açtığı yeni sondaj çalışmaları tamamlanarak, suyun analizi için numune alımları gerçekleştirildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa'nın 17 ilçesinde su sıkıntısı yaşanan bölgelerin sorunlarını ortadan kaldırmak için yeni sondaj kuyuları açmaya devam ediyor. MASKİ, Alaşehir ilçesinde yürüttüğü sondaj çalışmalarına Dağarlar Mahallesini de ekleyerek, bir mahalleyi daha suya kavuşturuyor. MASKİ ekiplerince Dağarlar'da açılan 178 metre derinliğindeki sondaj kuyusu açma işlemleri tamamlanarak, saniyede 8 litre verime sahip su elde edildi. Sondajdan temin edilen suya ait numune alımları İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan jeoloji ve jeofizik mühendisler tarafından yapılarak, suyun analiz işlemleri için laboratuvara gönderildi. MASKİ ekiplerince bölgede yürütülen sondaj çalışmasını Dağarlar Mahalle Muhtarı Süleyman Korkmaz da yakından takip etti. Test sonuçlarına ait verilere göre sondajın şebeke bağlantısı gerçekleştirilerek, Dağarlar Mahallesinin su sorunu yaşamasının önüne geçilecek. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title