Haberler

    Sonbahar Ekinoksu Doodle Oldu

    Emre Çetinkaya - -

    Arama motoru Google, özel gün ve haftalar için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda Türk arkeolog Halet Çambel'in 99. doğum günü için bir Doodle hazırlayan Google, bugün de karşımıza sonbaharın ilk günü için hazırladığı Doodle ile çıktı.


    Google'ın hazırlamış olduğu hareketli Doodle'da ise sonbaharda yetişen sebzeleri görüyoruz. Ayrıca küçük bir sincabın devamlı olarak saklanıp göründüğünü görüyoruz.


    Diğer taraftan Doodle'a tıkladığımızda "Sonbahar Ekinoksu"nun Google'daki arama sonuçlarına ulaşabiliyoruz.


    Sonbahar Ekinoksu nedir?


    Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator'a 90°'lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator'da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre'ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre'de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre'de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre'de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre'de Sonbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya'da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası'nda altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktası'nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.(Vikipedi)





    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Google Doodle Küre Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title