Haberler

Son Kurbanlıklar Alıcılarını Bekliyor

Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çeşitli noktalarda kurulan hayvan satış noktalarında, işini son günlere bıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor.

Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da çeşitli noktalarda kurulan hayvan satış noktalarında, işini son günlere bıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor.

Kentte, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde pazarlarda hayvan sayılarının azaldığı görüldü. Kurbanlıkları elden çıkaramayan esnaf, geceyi hayvanlarının başında geçirdi.

Yoğunluğun sürdüğü hayvan pazarlarında alıcılar daha uygun fiyata kurbanlık almak için uğraşırken, satıcılar ise ürünlerini belirledikleri fiyatın altında elden çıkarmak istemiyor.

Merkez Eyyübiye ilçesinde Hazreti Eyyüp Peygamber'in çile çektiği yer olarak kabul edilen makamın yanında kurulan pazara gelen vatandaşlardan İsmail Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlık almak için pazara geldiğini ve fiyatların beklediğinin altında olduğunu söyledi.

Beğendiği bir koçu aldığını aktaran Kalkan, "İşimiz yoğun o yüzden bugüne kaldık ama beklediğim gibi bir sıkıntı olmadı, hayvanı aldım burada kesip eve gideceğiz." dedi.

Hasan Menteş de kurbanlık almaya son anda karar verdiğini ifade ederek, "Asgari ücretle çalışıyorum, aslında kurban kesmeyi düşünmüyordum ama son anda fikrimi değiştirip pazara geldik." diye konuştu.

Çocuklarıyla pazara gelen Emin Yıldır ise kurbanlık alabildikleri için huzurlu olduklarını belirterek, "Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun, maddi durumu iyi olan her Müslüman'ın kurban kesmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Şanlıurfa Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title